Uygun fiyatlı tesbih malzemeleri prestijboncuk.com’da

Uygun fiyatlı tesbih malzemeleri prestijboncuk.com’da
13 Ekim 2017 Cuma 20:10

Tesbih modelleri, dünyanın her yanında dini amaçlarla veya stres atmak için kullanılan eşyalardır. Ancak kullanım amacı ne olursa olsun, tesbihlerin sahip olduğu özelliklerin dini kökenleri vardır. Örneğin dinimizde, yüce Allah’ın 99 ismi vardır ve tesbih modellerinin ve 99 boncuk içermesi de bu yüzdendir. Bu boncuklar her 33 dizide bir birbirinden ayrılır zira namaz tesbihatı sırasında "Subhan Allah", "Al-hamdu lilah" ve "Allahu Akbar" 33 kez tekrarlanır. Dini amaçlarla kullanılan tesbih modelleri, sade ve gösterişsiz bir görünüme sahiptir. Ancak koleksiyonluk tesbih modelleri gibi özel ürünler, değerli taşlardan imal edilir ve son derece çarpıcı bir görüntüleri vardır.

Tesbih malzemeleri nelerdir?

Tesbih malzemeleri listesini şu şekilde vermek mümkündür:

- İmame ve başlık: Tesbihin tepesine takılan ve ipin iki ucunun bir araya geldiği parçadır. Genellikle koni şeklinde olur. Tesbih başlığı, görsel olarak dikkat çeken tesbih malzemeleri arasındadır.

- Ayraç: Yukarıda verdiğimiz örnekten de hatırlayabileceğiniz gibi, tesbih boncukları arasına koyulan parçadır. Geleneksel olarak her 33 boncuktan sonra bir ayraç koyulur.

- Tesbih püskülü: İmamenin üzerine takılan püsküldür. Dini amaçlarla kullanılan tesbihlerde bulunmaz. Stres atmak için kullanılan teşbihlerde ise, tesbih elde çevrilirken ses çıkmasını sağlar.

- Tesbih ipi: Misina, mumlu ip veya paraşüt ipi olabilir. Misina kullanılacaksa, birkaç kat haline getirilerek kullanılması tavsiye edilir.

- Tesbih boncukları: Tesbih malzemeleri arasında en önemli olanıdır. Değerli ve yarı-değerli taşlardan imal edilmesi dahi mümkündür. Koleksiyonluk teşbihlerde gösterişli ve değerli, dini tesbihlerde ise sade ve düz boncuklar kullanılır.

Tesbih malzemesi satın al

Bu malzemelerin hepsini içeren bir tesbih yapım seti satın almanız da elbette mümkündür. Hatta yeni başlayanlar için bu seçenek daha uygun olacaktır. Prestij Boncuk web sitesi, kendi tesbihlerinizi yapabilmeniz için gerekli olan tüm tesbih malzemeleri uygun fiyatlarla satışa sunmaktadır. Web sitemizden verdiğiniz siparişler, çok kısa bir süre içinde kargoyla adresinize dek teslim edilecektir. Ödemenizi ise kredi kartıyla veya kapıda ödeme yoluyla gerçekleştirmeniz mümkündür. www.prestijboncuk.com/boncuk-ve-dogal-taslar

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.