Survivor 2016 ödülü Zipline nedir?

Survivor 2016 ödül oyununda yarışmacılar tavuk kanadı ve zipline için kıyasıya bir mücadele içine girdiler. PEki çoğu kişinin ilk defa duyduğu zipline nedir? Detaylar haberimizde.

Survivor 2016 ödülü Zipline nedir?
07 Mayıs 2016 Cumartesi 10:35

Survivor 2016'da dün oynanan ödül oyunu büyük mücadeleye sahne oldu. Adada bulunan yarışmacılar tavuk kanadı ve zipline ödülleri için kıyasıya bir mücadeleye girdi. Ödül oyununu Gönüllüler takımı kazanırken, tavuk kanadı ve zipline zevkini yaşadı. Peki dün oynanan ödül oyununda yarışmacılara verilen  ve herkesin merak ettiği zipline nedir?

Peki Zipline Nedir?

Survivor ödül oyununda verilen ödül olan zipline bir dağcılık terimidir.  Belli bir yükseklikten diğer tarafta bulunan ve daha alçak olan bir noktaya dağcılık harneslerini(zırhlı kuşam) ve makaralarını çelik halat üzerine bağlayarak ilerleme şeklidir.



Çelik halat üzerine bağlanmış olan bir makara ile aşağı doğru kayma ve gezinme işlemi olan zipline, adrenalin sevenler için büyük bir eğlencedir.Zipline hatlarının yükseklikleri doğal veya yapay şekilde oluşturulabilir

Doğal Zipline Hatları

Dağ, tepe, ağaç, vadi arasına kurulan hatlardır. Survivor 2016 ödül oyununda verilen zipline ödülü de doğal zipline hattı üzerine kurulmuştur. 



Yapay Zipline Hatları

Çelik platform, çatılar, ahşap platformlar, betonarme yapılar arasına kurulan hatlardır.

Talepler doğrultusunda oluşturulan zipline hatlarında yolcunun iniş alanına ulaştığı hızda değişkenlik gösterir.Hız dikkate alınarak kullanılan fren sistemleri de değişir.



Zipline hatlarını oluşturma sırasında temel etken hattın uzunluğudur.

Aynı zamanda kurulacak zipline hattının güzargahı üzerindeki engelleyici etkenler (ağaçlar, binalar, tepeler, su birikintisi, vadi ve uçurumlar, yüksek gerilim hatları, trafiğe açık yollar, vb.) dikkate alınır.

Uzunluklarına Göre Zipline Hatları;

Kısa zipline hatları: 50m ile 100m arasında (emniyetli)
Orta ölçekli zipline hatları: 100m ile 350 m arasında (emniyetli)
Uzun zipline hatları: 350m ile 2 km arasında (emniyetli)
Zipline oyun parkları: 50m.'den kısa mesafeler (emniyetsiz)
Zipline Hatları Oluşturulurken Dikket Edilen Diğer Unsurlar:
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.