Sevimli Dostlarımız Kediler İçin Yapmamız Gerekenler

Sevimli Dostlarımız Kediler İçin Yapmamız Gerekenler
06 Kasım 2017 Pazartesi 13:16

Kediler insanların vazgeçilmez dostlarından biridir. Yediden yetmişe herkesin sevdiği kediler için söyleyecek çok şey vardır. Sevimlilikleriyle her eve girmeyi başaran, yanından geçenleri duraklatıp kendilerini sevmesini sağlayan kediler her zaman insanlar için gözde hayvan dostlardan olmuşlardır. Kediler için hayat özgürlük demektir. Dünyada otuz üç farklı ırktan çoğalan beş yüz kedinin yaladığı düşülmektedir. Tüm memeliler arasında en uykucu hayvanlardır. Eğer evde kediniz ortalarda gözükmüyorsa bir kanepenin veya koltuğun altında saklanmış uyuyor olabilir. Kedi kulübesi bazen bu noktada işe yarayabilir.

Sevimli dostlarımız kediler asil ve mantıklı bir kişiliğe, benzersiz sezgilere ve akılcı bir duyarlılığa sahiptirler. Meraklı davranışları, hareketlilikleri ve hayata pozitif bakışlarıyla hemen dikkat çekerler. Kedi beslemeyi tercih eden insanlar da bu sevimli dostlarımız gibi dışa dönük yaşamayı severler. Hayata olumlu bakan kişilerdir. Bir çocuğun hayvan sevgisi içinde büyümesi onun gelişimine olumlu katkı sağlayacaktır. Bir kediyi beslemek, ona ahşap kedi evi yapmak çocuklar için hayvan sevgisi farkındalığı açısından faydalı olacaktır.

İlginizi çekebilir : http://www.gunsoy.com.tr/ahsap-kopek-evi/

Kedilerin mırlamaları bile kendilerine özgüdür. Çıkardıkları bu tatlı ses onların sevimliliklerini artırır. Yemek, içmek ve tuvalet konusunda kesin prensiplere sahiptirler. Bir kedi ne isterse onu yapar, hiçbir şekilde başkalarına sempatik gözükme telaşı içine girmez, asil duruşlarından taviz vermezler. Kediler dünyaya geldikten itibaren tüm halleriyle aynı sevimliliklerini korurlar. Bir avuç büyüklüğünde aldığınız kediniz yetişkin hale geldiğinde bile aynı huyları gösterebilir.

Sevimli dostlarımıza, onların seveceği türden yaşam alanları tasarlamak bizi mutlu eder. Çeşitli ahşap kedi evi modelleri bizim için kedi sevgimizi arttırma potansiyeli yaşatır. Onlar için attığımız her adım aslında bir terapi olarak geri döner.

Son dönemde özellikle sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla kediler üzerine çekilen videoların ve yapılan paylaşımların arttığını görüyoruz. Bunun sebebi tabii ki sevimli dostlarımızın bitmek bilmez tatlılıkları. Aynı zamanda sokakta yaşamak zorunda kalan kedilere destek çıkmak anlamında duyarlı bir kitlenin varlığı sevindiricidir. İnsanlar da tıpkı diğer canlılar gibi sevgiyi paylaşmak isterler. Bu noktada kediler de köpekler gibi bize bunu sağlamak konusunda cömert davranırlar.


Etiketler; #kedi evi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.