Ses bariyeri nedir?

Ses bariyeri nedir? Akrilik levha nasıl kullanılır?

Ses bariyeri nedir?
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:24

Konutlarınızın ses geçirmeyen bir yapıda olmasını ve bu şekilde dışarıda sizi rahatsız edecek herhangi bir gürültü veya sesten uzak durmak istiyorsanız bunun en kesin çözümü evinize ses bariyeri sistemi döşetmeniz olacaktır. Sese karşı duyarlılığınız çok fazla ve dışarıdaki herhangi bir ses sizleri rahatsız ediyorsa bunu kullanımı ve döşemesi kolay olan ses bariyerlerini döşeterek kolaylıkla yapabilir ve bu denli önemli sorunlarınızdan bir çırpıda kurtulabilirsiniz. Ses kaynaktan çıktıktan sonra etrafa dağılarak enerjisini kaybeden bir özelliğe sahiptir. Dağılmayı önlemek için ise sesi geçirmeyen bir engel oluşturmalısınız. Olumsuz hava koşullarına dayanıklı olan ve geri dönüşüme uygun olan ses bariyeri hem ekonomik anlamda yarar sağlamanızı sağlayacak hem de geri dönüşüm sayesinde kalıntı bırakmayarak çevreye zarar vermeyeceksiniz. Kalınlığı ayarlanabilen bu bariyerler rulo ya da levha şeklinde olabilir.

Akrilik Levhaların Kullanım Alanı

Isıya dayanıklı ve kolay şekillenebilen akrilik levhalar zorlu iklim koşullarında yüksek kalitede verim almanızı sağlamaktadır. Sürekli çalışma sıcaklığı 70Co ve maksimum aralıklı çalışma sıcaklığı ise 90Co olarak üretilmiştir. Bu levhalar gıda temasına uygun bir yapıya sahip olduklarından dolayı sağlığa herhangi bir zarar vermemekte ve insan sağlığı açısından tehdit oluşturmamaktadır. İstenilen renkte hazırlanabilecek olan bu levhalar %92 ışık geçirgenliği ile her türlü alanda işlev gösterebilir. Kırılmaya karşı dirençli olduğundan dolayı balkon, merdiven ve reklam panolarında sıklıkla kullanılan bir yapı malzemesidir. Özellikle alışveriş merkezlerinde ve otellerde kullanılan bu malzeme katlanabiliyor olması ile oldukça kullanışlı bir hal almaktadır. Benzer bir yapıda olan pleksi hemen hemen aynı görevleri görebilen farklı bir türevdir. Camdan ve plastikten daha dayanıklı olan bu malzemeyle daha kolay bir kullanım elde edebilirsiniz.
Genellikle piyasada 1,5- 2,5 mm kalınlığında düz levha halinde satılmaktadır. Camdan daha dayanıklı ve hafif olan bu malzeme sayesinde kullanım kolaylığını daha fazla yaşayacak ve tercihinizi sizlerde pleksiden yana kullanacaksınız. Mağaza dekorasyonlarında, endüstriyel alanda özel tasarım mobilyalar ve daha birçok kullanım alanları sayesinde çok tercih edilmektedir. Renk seçenekleri ile her zevke uygun olarak satışa sunulmaktadır.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.