Seo İhtiyaçlarınızı Uzman Ajanslar İle Karşılayın

Seo İhtiyaçlarınızı Uzman Ajanslar İle Karşılayın
16 Kasım 2017 Perşembe 13:25

Seo Nedir?

SEO kelime olarak İngilizce Search Engine Optimization ‘un kısaltmasıdır ve Türkçe ‘de Arama motoru optimizasyonu anlamına gelmektedir. Arama motorlarına yönelik iyileştirme ve optimizasyon çalışmalarını gerçekleştirmek adına yapılan tüm işlemleri kapsamaktadır. sayesinde kişisel veya kurumsal internet sayfaları, bloglar, sosyal medya hesapları arama motorlarında en üst sıralara çıkmaktadır.

SEO'nun Amacı Nedir?

Seo çalışmaları sayesinde bilgi, hizmet ve ürünlerin satışları artırılabilir. Web sitenin popülerliği artırılır ve yüksek pazarlama gelirleri elde edilebilir. Ürünler ne kadar kaliteli olsa da internet reklamcılığı iyi yapılmadığında müşteriye ulaşamamaktadır. Bu açıdan bakıldığında SEO'ya internet reklamcılığı denilebilir.

SEO Nasıl Yapılır?

Seo çalışmaları 3 aşamadan oluşur. İlk olarak web site yazılımının arama botlarına uygun olması gerekmektedir. Sitenin kod yapısı uygun şekilde oluşturulduktan sonra web sitenin açılış hızını artırmak gerekir. Müşteriler yavaş yüklenen sitelerde fazla zaman harcamamaktadır. Günümüzde hemen hemen herkes akıllı telefonlar kullanmaktadır. Web sitenin mobile uygulanması bu açıdan oldukça önemlidir. İkinci olarak site içi ve site dışı SEO çalışmaları yapmak gerekir. Site içi optimizasyonlar arasında kaliteli içerik, uygun başlıkların seçilmesi, site içi linkleme sayılabilir. Site dışı optimizasyonlar ise doğal olmayan veya zararlı backlinklerin siteden uzak tutulması anlamına gelmektedir. Seo çalışmalarının üçüncü ayağını kullanıcı deneyimleri oluşturur. Web sitenin takipçi profili dikkate alınmalıdır. Takipçilerin oturum süreleri, sayfa terk etme oranları, gezinilen sayfa sayısı, en çok ziyaret edilen zaman dilimi, en çok ilgi uyandıran görsel çeşitleri belirlenmeli ve bunun üzerinden çalışmaya devam edilmelidir.

Seo çalışmaları farklı kanallar üzerinden yapılabilir. Bu kanallar arasında Google AdWords Reklamları, Facebook Reklamları, Twitter ve Linkedin reklam verme, Satış ortaklığı yani affiliate kanalları, Offline reklamlar (Televizyon, gazete ve dergilerde) sayılabilir.

SEO Danışmanlığı Almak Gerekir Mi?

Seo çalışmaları bir içeriğin başarıyla insanlara ulaşmasında çok önemlidir. Bu nedenle sadece seo danışmanlığı yapan birçok mevcuttur. Seo danışmanlığı günümüzde %70 oranında seo ajansı tarafından yapılmaktadır. Seo ajansı web sitenizi arama motorunda ilk 3'e koymak için profesyonel çalışmalar yapmaktadır. Bir çok seo ajansı ücretsiz seo danışmanlığı yapmaktadır.

Seo danışmanlığı birçok alandan oluşur. Site içi kodlamaların düzenini ve hatalarını analiz etmek, hızlandırma çalışmalarını düzenlemek, reklam kampanyaları hakkında bilgi vermek, gerekli sitelerden linklerin temin edilmesini sağlamak, web site tanıtım çalışmalarına yardımcı olmak, dökümanlar sunmak, sosyal medya kullanımında yardımcı olmak, hedef kelime analizi yapmak, rakip siteler için seo analizi yapmak, kullanıcı kolaylığı için site içi düzenlemeler yapmak, içerikler hakkında detaylar sunmak, Google yükselişini ve düşüşlerini takip etmek ve önlem almak, belirli aralıklarla raporlar sunmak, bu alanlardan sadece bazılarıdır. Seo danışmanlığı ücretleri için seo ajansı ile birebir görüşmek ve web sitenin büyüklüğüne, hedef kitleye göre bir ücret belirlemek doğru olacaktır. Seo çalışmalarının çok önemli olduğu ve bu işi Seo alanında eğitim almış tecrübeli uzmanların danışmanlığında yapmak gerektiği unutulmamalıdır.


Etiketler; #seo
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.