İftar Menüleri Ramazan 29. Gün 24 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Dövme buğday çorbası nasıl yapılır? Şehzade kebabı nasıl yapılır? Bulgur pilavı nasıl yapılır? Cevizli ev baklavası nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 29. Gün 24 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?
24 Haziran 2017 Cumartesi 03:10

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 29. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan dövme buğday çorbası, şehzade kebabı, bulgur pilavı ve cevizli ev baklavası tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

29. Gün örnek iftar menüsü:

Dövme Buğday Çorbası tarifi

Malzemeler

1.5 çay bardağı dövme (aşurelik buğday)

2.5 su bardağı yoğurt

1 yumurta

1 tatlı kaşığı un

2 adet kemikli et(olmasa da olur)

1 iri diş sarımsak

Üzeri için

Tereyağı, zeytinyağı, nane ve kırmızı biber

Yapılışı:

Dövmeyi akşamdan ıslağa bırakın. Sabah kemikli etle beraber düdüklüye koyun. Üzerine 2 parmak kadar çıkacak şekilde su ekleyin. Dövmenin iyice yumuşayıp açılması lazım. Diğer tarafta yoğurt, yumurta ve unu çırpın. Üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su koyup meyaneyi ılıtın ve dövmenin içine döküp kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Tuzunu atın. Sarmısağı ezip çorbaya ilave edin. Yağını kızartın. baharatlarını atıp çorbanın üzerine gezdirin.

Şehzade kebabı tarifi

Malzemeler

1 kg kuşbaşı dana eti

5 adet patlıcan

2 adet kuru soğan

4-5 adet yeşil biber

5-6 diş sarımsak

Karabiber

Pul biber

1 yemek kaşığı domates salçası

2 adet domates

Sıvı yağ

Tuz

Yapılışı:

Kuşbaşı doğranmış dana eti düdüklü tencereye alınır. Üzerini geçecek kadar su doldurulur. Tencerenin kapağı kapatılmadan bir süre kaynatılarak zerinde biriken köpükler alınır. Ardından kapak kapatılarak 10 dakika pişirilir. Patlıcanlar çizgili soyularak doğranır. 20 dakika kadar tuzu suda bekletilir. Suyu süzülen patlıcanlar havlu kağıt ile kurulanarak bol kızgın yağda kızartılır. Ayrı bir tencereye 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ alınarak 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan kavrulur. Bir süre sonra yeşil biberler de doğranıp ilave edilir. Sarımsaklar da eklenerek kavrulmaya devam edilir. Karabiber, pul biber, tuz ilave edilir. Son olarak haşlanan etler ilave edilir ve karıştırılarak ocaktan alınır. Toprak kabımıza kızartılan patlıcanlar ve hazırlanan etli karışım alınarak karıştırılır. Üzeri domates dilimleri ve biberle süslenir. 1 yemek kaşığı domates salçası 1 su bardağı et suyunda ezilerek yemeğin üzerine gezdirilir. 200 derece fırında domates ve biberler pişinceye kadar pişirilir.

Bulgur pilavı tarifi

Malzemeler:

2 su bardağı pilavlık bulgur

2 adet orta boy kuru soğan

1 diş sarımsak

1 adet kırmızı biber ya da 2 adet yeşilbiber

2 adet orta boy domates

5 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

4 su bardağı et suyu

Tuz, karabiber, kırmızı pul biber

Yapılışı

Soğanı ve sarımsağı ince ince yemeklik doğrayın. Domatesleri rendeleyin, biberlerin çekirdeklerini çıkartıp kıyın. Tencereye soğanı ve sarımsağı alın. Bir miktar tuz ve yağları ekleyerek kavurun. Soğanlar şeffaflaşmaya başlayınca biberleri ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun. Salçayı ve domatesi ekleyip domatesler suyunu çekinceye kadar kavurun. Suyunu çeken domateslere bulguru ekleyip 2 dakika kadar kavurun. 4 su bardağı et suyunu bulgurların üzerine ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte pilav suyunu çekip üzeri göz göz oluncaya kadar pişirin. Ocağı kapatın, suyunu çeken pilavın kapağını açın ve hafifçe karıştırın. Tencerenin ağzını havlu kağıt ile kapatıp kapağı tekrar kapatın. Servis yapıncaya kadar pilavı demlenmeye bırakın.

Ev yapımı cevizli baklava tarifi

Ev baklavasının tarifi için TIKLAYINIZ...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.