İftar Menüleri Ramazan 28. Gün 23 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?

Ramazan ayında en düşünülen konu 'İftarda ne pişirsem' oluyor. Örnek iftar menüleri bu konuya alternatif seçenekler haline geliyor. Bu nedenle sizler için iftarda ne pişirebileceğinize dair örnek ramazan menüleri hazırladık. İşte örnek iftar menüleri ve tarifleri haberimizde... Beyran çorbası nasıl yapılır? Soğan kebabı nasıl yapılır? Taş kadayıf nasıl yapılır?

İftar Menüleri Ramazan 28. Gün 23 Haziran 2017 - İftarda ne pişirsem?
23 Haziran 2017 Cuma 02:06

Ramazan ayı gelmesiyle iftarda ne pişirsem sorusu akıllara geliyor. Hem seveceğiniz lezzetli yemeklerden hem de siz ne pişirsem derdinden kurtaracak örnek yemek listeleri hazırladık. İftarda ne pişirsem? Ramazanın 28. Gününde iftar sofrasına lezzet katacak olan beyran çorbası, Soğan kebabı ve taş kadayıf tarifine Kamu Saati sayfamızdan ulaşabilirsiniz.  

Ramazan ayının her gününe özel resimli iftar menüleri oluşturduk. Bu mübarek ay boyunca bizi takip ederek iftar menülerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

28. Gün örnek iftar menüsü:

Beyran Çorbası tarifi

Malzemeler:

1 kg kuzu incik

2 çay bardağı pirinç

5~6 su bardağı su

1 yemek kaşığı tereyağı

2 tatlı kaşığı biber salçası

2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

8 diş sarımsak

Tuz

Karabiber

Yapılışı:

Düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Soğan kebabı tarifi

Malzemeler:

400 gram yağlı kıyma

1 çay kaşığı tuz

1 kg. küçük boy soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pul biber

2 yemek kaşığı nar ekşisi

1 su bardağı su

Yapılışı:

Kıyma, tuz, karabiber ve pul biberi bir kaba alarak güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Köfteler dinlenirken, soğanların tepesini kestikten sonra en üstteki kabuğu soyun. Soğanları tamamen ayırmadan ortadan ikiye kesin. Soğanların arasına köfte yerleştirerek pişirme kabına dizin. Salça ve suyu karıştırarak köftelerin üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika pişirin. Daha sonra üzerine nar ekşisini gezdirerek 10 dakika daha pişirin

Taş kadayıf tarifi

Malzemeler:

3 yumurta

1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1,5 su bardağı un

Yarım paket yaş maya (20gr)

1 çay kaşığı tuz

1 kahve kaşığı şeker

Şerbet için

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

Birkaç damla limon suyu

Diğer malzemeler:

1 yumurta sarısı (kenarlarını kapatmak için)

Çekilmiş ceviz veya fındık

Kızartmak için sıvıyağı

Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlayalım, kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dk kısık ateş'te kaynatıp soğumaya bırakalım. Yumurta ve un hariç tüm malzemeleri çırpıp maya eriyince içersine eleyerek un eklenir ve boza kıvamında bir hamur elde edilir. Isıttığınız tavada minik 6-8 çapında tek tarafı hafif pembeleşen pankekler yapılır. 1 kaşık çekilmiş ceviz pişmeyen tarafına eklenip uçlarına iyice bastırarak ağzı yarım ay şeklinde kapatılır. Uç kısımlarına yumurta sarısına batırılır. Isıttığınız yağın içinde arkalı önlü pişirin. Pişen kadayıfları soğuyan şerbete atıp 5 dk şerbetin çekmesini sağlayın.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.