Evlendirme programlarına KHK'lı çözüm

Reyting uğruna her gün skandallara imza atılan izdivaç programlarına KHK ile çok ağır yaptırımlar geliyor. Yaptırımın ilk ayağı para cezası. Ardından, ihlaller sürerse 5-10 günlük yayın yasağı, daha da sürerse son olarak lisans iptali uygulanacak.

Evlendirme programlarına KHK'lı çözüm
17 Mart 2017 Cuma 15:35

Reyting uğruna her gün skandallara imza atılan izdivaç programlarına devlet yeni bir çözüm geliştirdi. Vatandaşların şikayetleri üzerine devlet, bu tür programları KHK'larla hizaya sokacak. Bu kapsamda hükümet tarafından hazırlanan kanun teklifi, olağanüstü hal (OHAL) kapsamında kanun hükmünde kararname olarak ivedilikle uygulamaya konulacak.

YASAKLANMAYACAK

Kanun metninin yasalaşması uzayacağından dolayı KHK ile getirilecek yeni düzenlemeler kapsamında, genel ahlaka uygun olmayan içerikleri nedeniyle yoğun şikayet alan bu tür yayınlara ilişkin yaptırımlar bir hayli ağırlaştırılacak. Yeni düzenlemeyle derhal kapatmaya gidilmeyecek. Bu tür yayınların yeniden değerlendirilmesi için yayıncı kuruluşa belirli bir süre tanınacak. Ancak bu sürede de aşamalı olarak yaptırımlar devreye girecek.

LİSANSLARI İPTAL EDİLECEK

Buna göre, KHK yayımlanarak yürürlüğe girdikten sonra söz konusu yayın ihlal yaparsa, ilk 20 günde para cezası verilecek. İhlal devam ederse 5 gün yayın durdurulacak. İhlalin devamı halinde yayın durma cezası 10 güne kadar çıkartılacak. Tüm bu yaptırımlara rağmen yine de ihlal devam ederse bu defa TV lisans iptaline veren yaptırımlarla karşı karşıya kalacak.

Böylece yayıncı kuruluşlar, kademeli olarak uygulanacak cezalarla, programın yayınlandığı televizyon kanalını kapatmaya kadar varan ağır yaptırımları göze almak zorunda kalacak.

ESRA EROL: BEN ARTIK PES ETTİM

Esra Erol, izdivaç programlarının kapatılacağı haberleriyle ilgili sessizliğini bozarak açıklamalarda bulundu. Gözyaşlarına boğulan ünlü sunucu, bu iş için 10 yıl boyunca emek verdiğini ancak artık çok yorulduğunu belirtti. ''Bir yerlerde çamur varsa mutlaka size de sıçrıyor'' ifadelerini kullanan sunucu gelecek sezonda yer almayacağını duyurdu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.