Emlak Vergisinde İtiraz Hakkınızı Kullanın

Emlak Vergisinde İtiraz Hakkınızı Kullanın
05 Ağustos 2017 Cumartesi 18:55

Vergilerin ödenmesi genelde ödeyen vergi mükellefinin verdiği beyannameye göre gerçekleşmektedir. Yani ödenecek olan verginin temelinde vergi mükellefinin kendi beyanı bulunur. Oysaki emlak vergisinde durum farklıdır ve belediyelerin kendilerince belirledikleri oranlar uygulanmaktadır. Her belediye 4 yılda bir kendi takdir komisyonlarını kurmakta ve takdir komisyonlarınca belirlenen oranlar uygulanmaktadır. Belirlenen bu oranlara belirli bir süre içerisinde itiraz etme hakkı bulunmaktadır.

Emlak Vergisi İtirazı Nasıl Yapılır?

4 yılda bir belirlenen bu oranlara vergi mükelleflerinin itiraz etme hakkı bulunmaktadır. Ancak yasal süreler içerisinde itiraz etmeyen kişilerin bu tutarı resmi olarak kabul etmiş oldukları kabul edilir. Rayiç bedele itiraz etmek isteyen kişilerin ilk olarak ilgili taşınmazın bağlı bulunduğu muhtarlığa giderek bu bedeli öğrenmeleri gerekmektedir. Öğrenilen bedele itiraz etmek isteyen kişilerin normalde 30 Temmuz tarihinde sona ererken bu tarihin adli tatil dönemine denk gelmesi nedeni ile bu tarih 7 Eylül tarihine çekilmiş durumda. Yani itiraz hakkını kullanmak isteyen kişilerin en geç 7 Eylül tarihine kadar bu haklarını kullanmaları gerekiyor. Aksi durumda yaşanan artışın oranına bakılmaksızın kişinin yeni oranı resmi olarak kabul ettiği varsayılıyor ve yeni vergi bu oran üzerinden hesaplanıyor.

Devamı İçin :  Emlak Vergisine İtiraz Hakkı Nasıl Kullanılır?

Kaynak :  Emlak Haberleri


Etiketler; #emlak vergisi
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.