Diriliş Ertuğrul 46. bölüm izle, Noyan'ın kellesi gidecek mi? Diriliş Ertuğrul Son Bölüm İzle

TRT'nin tüm Türkiye'ye Türklük damarını yeniden aşıladığı, millilik sevdasını yeniden uyandıran dizisi Diriliş Ertuğrul 46. bölüm enfes sahnelere şahit yazacak izleyeni. Söğüt'e yurt bulmaya giden Ertuğrul'a saldıran Haçlılar kimler? Noyan'ı yakalayan Gündoğdu Noyan'ın kellesini vuracak mı? Her bölümüyle reyting rekorlarını alt üst eden Diriliş Ertuğrul 46. bölüm canlı izlemek için Kamu Saati'ni takip edebilirsiniz. 17 Şubat Çarşamba yayınlanacak 46. son bölümü izleyerek oğuz Kağan'ın mührünün bulunup bulunmayacağını öğrenebilirsiniz.

Diriliş Ertuğrul 46. bölüm izle, Noyan'ın kellesi gidecek mi? Diriliş Ertuğrul Son Bölüm İzle
17 Şubat 2016 Çarşamba 13:27

 Çarşamba akşamlarının vazgeçilmezlerinden biri olan Diriliş Ertuğrul bu çarşamba da 20.00'da TRT 1 ekranlarında yayınlanacak. Her bölümüyle ayrı bir olay yaratan, oyuncuları, müzikleri, kostümleri ve kurgusu ile milyonlarca kişiyi kendine bağlı kılan Diriliş Ertuğrul 46. bölümü ile de reytingleri kasıp kavurdu. 

Orta Asya'nın bağrından kopup gelen Türklerin Anadolu'da yurt edinme sürecini, Selçuklunun son zamanlarındaki Moğol baskısını, Anadolu'nun Moğol talanıyla tarumar olduğu dönemi ve aynı Anadolu'nun Ertuğrul Gazi'nin onurlu soyuyla yeniden dirilmesini işleyen Diriliş Ertuğrul son bölümde de geceye damgasını vuruyor. 

Geçen sezon Tapınakçılara karşı büyük mücadele veren ve sonunda zaferle çıkan Kayı Obası bu sezon aynı mücadeleyi misliyle Moğollara ve Dodurga Obası'nın içerisindeki fitnecilere karşı veriyor. Moğol baskınıyla Dodurgu Obası'na sığınan Kayılar üstün cesareti, aklı, siyasi olayları yorumlama kabiliyetiyle kısa ama zorlu bir mücadeleden sonra Noyan'ın inini dağıtmayı başarıyor. Kayı Obası'nın bu denli cesaretine ve birliğine karşın Korkut Bey'in obası Dodurga'da ise obayı içerden yönetmek isteyen fitnecilerin ateşi gittikçe harlanıyor. 

Gümüştekin Bey, Aytolun Hatun ve Goncagül Hatun'un fitneci tutumu ve Dodurga Obası'nın başına Gümüştekin'i geçirme, Dodurga ve Kayı'yı uç beyliğine taşıma hevesi Gümüştekin ve tayfasının başını oldukça ağrıtacağa benziyor. Diriliş Ertuğrul son bölümde Oğuz Kağan'ın mührünü Sungur Tekin'in otağında yastığının altından çalan Goncagül Hatun bu bölümde Hayme Hatun'a yakalanacağa benziyor. 

Kayı Otağı ve Dodurga Otağı'nda Oğuz Kağan mührünü bulma çabaları devam ediyor. Oğuz Kağan'ın mührü Dodurga Obası'nda çıkarsa işler iyice karışacağa benziyor. 

Diriliş Ertuğrul 46. bölümde Dodurga ve Kayı Obası'nda mühür aranadursun Noyan'a Hamza aracılığıyla tuzak kuran Gündoğdu Noyan'ı tuzağına düşürür ve derdest edip obaya getirir. 46. bölüm fragmanında Noyan'ın kellesini vurmaya hazırlanan Gündoğdu'nun "Bu savaş hak ve batılın savaşıdır." sözü oldukça dikkat çeker. Peki Gündoğdu Noyan'ın kellesini vuracak mı yoksa yeni olaylara mı şahit olacağız ? Sorunun cevabı Diriliş Ertuğrul 46. bölümde.

Obada hainler bir bir bulunurken Ertuğrul Aksakalların verdiği yurt bulma görevi üzerine Bizans dibine Söğüt'e doğru yola çıkar. Alpleri Doğan, Turgut, Bamsı Beyrek ve Geyikli ile yola çıkan Ertuğrul'u 45. bölümde Kirmani Hazretleri ve Ahi Evran ile tanıştıran senarist diziye biraz da mistik bir hava vermeye çalışır. O dönem Anadolu ahilerin, tasavvuf erbablarının ve dahi İslâm'ın evliya yuvasıdır. Bu durumda Ertuğrul'un Ahi Evran ve Kirmani Hazretleri ile karşılaşması normaldir. İlerleyen bölümlerde Diriliş Ertuğrul daha çok evliya ile karşılaşacağa benziyor.

Kirmani'nin Ertuğrul'un çantasına epey miktarda altın koyması Ertuğrul'u ve Alplerini sevindirir. Emaneti de yanlarına alarak Söğüt'e doğru yola çıkarlar. Her bölüm başı beladan kurtulmayan Ertuğrul bu bölümde de Haçılarla savaşır. 


DİRİLİŞ ERTUĞRUL 46. BÖLÜM İZLE



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.