Dijital Reklam Dünyası Hızlı Giriş Yapın

Google, Facebook ve Instagram reklamları nasıl verilir, İşte dijital reklam dünyasıyla ilgili güncel gelişmeler.

Dijital Reklam Dünyası Hızlı Giriş Yapın
31 Ağustos 2016 Çarşamba 14:21

Google reklamlarıhakkında yeterli bilgiye sahip olmadan, yapılan reklam harcamalarının büyük bir bölümünün boşa gittiğini söylemek mümkündür.Dijital reklam dünyası çok hızlı bir şekilde büyümekte ve reklam verenler için yeni fırsatlar sunmaktadır. Bu alanda reklam vermek isteyen markalar ise bu konuda uzman kişileri bulmakta güçlük çekmektedirler. Bu nedenle reklam veren şirketlerin bu konuyla ilgili olarak en az iki kişiyi görevlendirmeleri çok önemlidir.

Google ile hem kelime bazında aramalarda, hem de görsel olarak farklı web sitelerinde potansiyel müşterilere ulaşmak mümkündür. Sattığınız ürün veya hizmeti arayanların sizi kolayca bulabilmesi için adwords reklam vermeniz gereklidir. Sitenizi daha önce ziyaret edenlere ise sitenizde olmadıkları zamanlarda, örneğin bir gazetenin web sitesinde görsel reklam ile ulaşmanıza imkân sağlayan reklamlara ise re-marketing denir. Ayrıca yaş, cinsiyet, bölge, ilgi alanları seçerek hedef kitlenizi belirleyebilir ve bu kişilere sitenizi daha önce ziyaret etmemiş olsalar dahi web sitelerinde reklamınızı gösterebilirsiniz.

Tıklama başına ödeme yapılması nedeniyle her sektörün kullanabileceği bu sistem ile reklam harcamalarının verimliliğini ölçmek çok kolaydır. İnternet üzerinden yapılan reklam çalışmaları, son yılların en hızlı büyüyen reklam yöntemi olarak dikkat çekmektedirler. Facebook, her gün milyonlarcakişinin kullandığı bir sosyal medya platformudur. Bu durum, facebook reklamlarının önemini net bir şekilde ortaya koymaktadır. Reklamlarınızı
  • İmaj görselleri ve
  • Markanız için çekilmiş videolar ile yapmanız mümkündür.
Özel olarak seçilen hedef kitlelere yönelik olarak yapılan reklamlar her türlü bütçeye uygundur. Düşük bütçeli markalar günde 20 TL vererek dahi reklam yapabilirler. Ne istediğini bilen bir markanın, hedeflediği müşteri kitlesine hitap edebilmesi çok önemlidir.

Instagram da her gün milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilen bir başka sosyal medya platformudur. Dünyanın en büyük mobil reklam alanı olarak da tanımlanabilecek bu platformda reklam vermek de oldukça kolaydır. Bütçenizi belirleyerek instagram reklamları verebilir ve Facebook’ta olduğu gibi hızlı bir şekilde hedeflediğiniz müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz. Bu reklamlar, markasını tanıtmak isteyen işletmeler en uygun seçeneklerdir. Yüksek çözünürlüklü resimler veya kısa videolar ileinstagram üzerinden reklam yapmak mümkündür.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.