banner120
Öne Çıkanlar açık lise sınav soruları branş sıralama KPSS Ortaöğretim sigara fiyatları kamu saati

Yeşilçam'ın dev ismi hayatını kaybetti!

Yeşilçam'ın efsanevi isimlerinden 76 yaşındaki karakter oyuncusu Yılmaz Köksal, uzun süredir savaştığı kansere yenik düşerek hayata gözlerini yumdu.

Yeşilçam'ın dev ismi hayatını kaybetti!

Yeşilçam'ın efsanevi isimlerinden 76 yaşındaki Yılmaz Köksal, uzun süredir savaştığı kansere bugün yenik düştü. 

Yılmaz Köksal Türk sinema ve dizi oyuncusu olarak tanınıyordu. Orhan Kemal'in 'Murtaza' eserinin sinema uyarlamasında  'Dubara' rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. İlk başrol görevini, Yılmaz Köksal 1970 de Çetin İnanç'ın yönettiği  'Çeko' filminde sergiledi. 1965'ten 2005'e kadar 182 filmde oynayan usta oyuncu, birçok film senaryosunu kaleme aldı. Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etti.

Senaryo Yazarı
Sevdikten Sonra 1987


Filmografi
Cümbür Cemaat Aile (Hayrettin) 2010
Yahşi Batı (Şerif Çeko) (2009)
Adanalı (Kemal) 2009
Selena (Battal Gazi) 2008
Merhaba /Dim Çayı Sevdalıları 2007
Gizli Tünel 2006
Memleket Hikayeleri -Ahçik 2006
Torun ve Torunu 2 (Köroğlunun Torunu)2005
Torun ve Torunu 1 2005
Yusuf Yüzlü (Paşa) 2004
Mavi Rüya 2004
Bir Akıllı Bir Deli 2002
Zerda (Ökkeş) 2002
Karaoğlan (Otmar) 2002
Biri Yer Biri Bakar 2000
Hemşo (Zülfikar) 2000
Güneşe Doğru 1999
Kahpe Bizans (Sepetçioğlu)1999
Sevimli Dostlar (Bayram) 1997
Canısı (Yılmaz) 1997
Leş Kargaları 1996
Çapraz Ateş 1996
Kara gün 1994
Kaygısızlar (Yılmaz Usta) 1994
Komşular 1993
Sevginin Bittiği Yer 1993
Nehrler Denize Akar 1992
Kurdoğlu 3/Biz Bu yola Başkoyduk (Hafız) 1992
Kurdoğlu 2/ Sancağın Ordusu(Hafız) 1992
Kurdoğlu /Osmanlı Bedel İster (Hafız) 1991
Ahu Gözlüm 1990
Canımın Canısın 1989
Canmdan Can İste 1989
Günahtır 1989
Acı Gurbet 1988
Ağlamaya Değer mi? 1988
Turist Avcıları 1986
Acı Çekenler 1987
Şeytanın Oğulları 1987
Acı Hayat 1987
Yemin 1987
Secdikten Sonra 1987
İnfilak 1986
Kader Böyle Yazdı 1986
Suçlu Kim 1986
Muhteşem İkili (Kerim) 1986
Onlar da Sevdiler 1985
Günsüz Ali 1985
Halime Gülme 1985
Kaçak Şarkıcı 1985
Üç Süpermen Olimpiyatlarda (Süpermen) 1984
Aşk Sürgünü 1984
Beklenmeyen Randevu 1984
Ejderin İntikamı 1984
Gurbet 1984
Aşk Adası 1983
Kahreden Kurşun 1983
Bir Zamanlar Kardeştiler (Ali) 1983
Toptağın Kanı 1983
Ağlayan Gülmedi mi? 1982
Yakılacak Kadın 1982
Kırmızı Kelebek 1982
Gurbet Kuşları 1982
Nasıl İsyan Etmem 1982
Umut Dilencisi 1982
Yaşamak Seninle Güzel 1982
Leyla İle Mecnun 1982
Acı Gerçekler 1981
Kardeş Kurşunu 1981
Günah Defteri 1981
Kirvenin Kızı 1981
Milcan 1981
Ölmeyen Arkadaşlık 1981
Mutlu Ol Yeter 1981
Takip 1981
Ceren 1980
Sabırlı Kullar 1980
Aşk ve Adalet 1978
Çilekeş 1978
Yıkılış 1978
Korkusuzlar 1977
Aybiçe Kurt Kız 1976
Krallar Eğleniyor 1976
Nereye Arkadaş (Cemal) 1976
Yarın Olmaz Şimdi 1975
Mağlup Edilmeyenler 1974
Her Gece Bardayım 1974
Kahramanlar (Onbaşı Yılmaz) 1974
Kanlı Savaş 1974
Kiralık Serseri 1974
Sayılı Kabadayılar 1974
Tanrım Beni Baştan Yarat 1974
Dağ Kurdu (Kuçilua) 1973
Ölüm Satanlar 1973
Sevginin Bedeli 1973
Duvak (Zaloğlu) 1973
Kaderimiz 1973
Mağrur ve Cesur 1973
Affedilmeyenler 1973
Destan (Şah) 1973
Maceraya Bayılırım (Ali) 1973
Acı Zafer 1972
Asılana Kadar Yaşayacaksın 1972
Gece 1972
Cesurlar 1972
Delioğlan 1972
Çapkın Hafiye 1972
Çılgınlar Ordusu 1972
Hızlı Hızır 1972
Kan Dökmez Remzi 1972
Ve Siahını Çekti (Komiser Murat Akan) 1972
Kan ve Kin 1972
Vahşetin Esirleri 1972
Allah Benimle 1971
Alaaddin’in Lambası 1971
Avare Kalbim 1971
Cemo ile Cemile 1971
Kara Memed 1971
Kurşunla Selamlarım 1971
Kurşun Memed 1971
Önce Sev Sonra Öldür 1971
Sevimli Hırsız 1971
Zehir Hafiye 1971
Kaderin Ağları 1970
Zagor 1970
Çeko 1970
Ham Meyva (Aşık Rüstem) 1970
Hoş Memo 1970
Öp Beni(Yılmaz) 1970
Ali ile Veli 1970
Avare 1970
Avare Aşık 1970
Cehennemde Şenlik Var 1970
Gülüm Nuri 1970
Kan ve Kurşun 1970
Kanıma Kan İsterim 1970
Kralık Katiller 1970
Ölüm Çemberi 1970
Püsküllü Bela 1970
Sevimli Serseri 1970
Vur Okşa ve Öp 1970
Sana Allah Acısın 1970
Satılık Gelin 1969
Sürgünler 1969
Gurbette Ölenler1969
Asrın Kralı 1969
Kanlı Gelinlik 1969
Kendi Düşen Ağlamaz 1969
Mezarımı Taştan Oyun 1969
Asılacak Kadın 1969
Dikenli Hayat 1969
Hazreti Ali 1969
Güney Ölüm Saçıyor(Köksal) 1969
Çakırcalı Mehmet Efe (Çıplak Efe) 1969
Berduş (Nuri) 1969
Allahın Aslanı Ali 1969
Dağlar Şahini 1969
Mete Han Amazonlara Karşı 1969
Kan Su Gibi Akacak(Mehmet Aslan) 1969
Bozkırlar Şahini Targan 1968
Hakanlar Savaşı (Toygar) 1968
Gök Bayrak 1968
İngiliz Kemal 1968
Dağları Bekleyen Kız 1968
Gültekin Asya Kartalı 1968
Gönüllü Kahramanlar 1968
Kara Pençe 1968
Nuri Bey Mafyaya Karşı 1968
İstanbul Tatili (Yılmaz) 1968
Maskeli Beşlerin Dönüşü (Şeytan) 1968
Kan Davası 1967
Şeyh Şamil 1967
Cango Ölüm Suvarisi (Korkusuz Adam) 1967
Fantoma İstanbul’da Buluşalım 1967
Malkoçoğlu Krallara Karşı (Ejder) 1967
Kader Bağı (Çarli) 1967
İdam Günü 1967
Kanlı Takip 1967
Şoför Parçası 1967
Kara Davut 1967
Gençlik Türküsü 1967
Osmanlı Kabadayısı (1967)
Namus Borcu (Ömer) 1967
Eceline Susayanlar (Mehmet) 1967
Affedilmeyen (Baterist) 1966
Malkoçoğlu (Ejder) 1966
Eli Maşalı 1966
Şafakta Üç Kurşun 1966
Konforlu Necla 1966
Beş Fındıkçı Gelin 1966
Çalıkuşu 1966
Horasan'da Gelen Bahadır 1965
Horasan’ın Üç Atlısı 1965
On Korkusuz Kadın 1965
Murtaza 1965

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.