Yeşilçam'ın usta oyuncusu Nimet Alp hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın 1950'li yıllarına damgasını vuran oyuncu 88 yaşındaki Nimet Alp hayatını kaybetti. Yeşilçam'ın ünlü oyuncusunun ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Nimet Alp hayatını kaybetti
22 Mart 2017 Çarşamba 16:36

Yeşilçam Sineması'na 'Gecekondu Yosması' adıyla damgasını vuran 1950'li yılların gözde dansözlerinden 88 yaşındaki Nimet Alp hayata veda etti.

Merkez Mezitli İlçesi'ndeki Bahar Yaşlı Bakım Merkezi ve Huzurevi'nde kalan Nimet Alp, iddiaya göre dün akşam saatlerinde yatağından düştü.

Huzurevi yetkililerince çağrılan ambulansla Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülen Alp, yolda hayatını kaybetti. Alp'in ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Erdemli İlçesi'nde toprağa verilecek olan Nimet Alp, 'Gecekondu Yosması' filmiyle şöhreti yakalamasının ardından 'Yetim Yavrular', 'Çalsın Sazlar Oynasın Kızlar', 'Öp Babanın Elini' gibi çok sayıda filmde dans edip oyunculuk yapmıştı. Alp, Zeki Müren, Fikret Hakan, Eşref Kolçak, Adile Naşit gibi Yeşilçam'ın usta isimleriyle de aynı filmde rol almıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.