Sevgililer günü nedir? Sevgililer günü hediye seçimi nasıl yapılır?

Her yıl Şubat ayının 14'ünde kutlanan Sevgililer Günü'ne bir gün kaldı. Sevgililer günü hediyesi seçimini yaptınız mı? Sevgililer gününde en güzel hediyeler neler olabilir? Peki sevgililer günü nedir ?

Sevgililer günü nedir? Sevgililer günü hediye seçimi nasıl yapılır?
14 Şubat 2016 Pazar 11:52

Bu hafta sonu her yer aşk dolu. Sevgilisi veya eşi için hediye almayı son ana bırakanlar alışverişe akın etti. Mağazalarda Sevgililer Günü indirimi(!) fırsatlar devam ediyor. Taze sevgililer, yıllanmış aşıklar sevdiklerinin yüzündeki mutluluk olma çabasında.

Dünyada her yıl Şubat 14'te kutlanan Sevgililer Günü'ne (Valentine's Day) bir gün kala. Evliler, yaşlılar ve genç çiftler bu günde birbirlerine süprizler ve çeşitli hediyeler veriyorlar. Sevgililer günü sevgiliye nasıl hediye alınmalı? 14 Şubat yaklaştıkça herkes düşünmeye başlıyor ne alsam da sevdiğimi mutlu etsem diye... 

Sevgililer günü hediye seçiminde taze aşıklar aşk kokan romantik hediyeleri almayı tercih ederken, uzun yıllar beraber olan eşler veya sevgililer ise çoğunlukla bir taşla iki kuş vurma amacında oluyorlar. İhtiyacı olanı alayım, hem de sevgililer günü hediyesi olsun diye düşünmekte mantıklı bir seçim tabi. Ancak bayanlar yoğunluk olarak romantik hediyeleri tercih ederken, erkekler ise yoğunluk olarak masrafa ne gerek vardı diyor. Çünkü bayanlar sevgililer günü gibi özel günlere erkeklerden daha fazla önem veriyor. İstisnai durumlarda mevcut diyelim ve haberimize devam edelim. Bakalım sevgililer günü hediyeleri içinde en güzeli hangisi?

Peki sevgililer günü için hediye seçimi nasıl yapılmalı?

Sevgililer günü hediyesi için iki ihtimaliniz var. 

Birincisi bir kaç AVM gezer mağazalarda alınabilecek hediyeler konusunda fikir oluşturursunuz. Aklınıza ve bütçenize en çok yatan hediyeyi gider alırsınız. Tabi mağaza gezmeye fırsatı olmayanlar için online alışveriş imkanları da mevcut. Onlarca alışveriş sitesinden sevgiliniz için en uygun hediyeyi seçer alırsınız.

Gömlek, kol saati, kol düğmesi, kolye, cüzdan, peluş oyuncak (erkekler için elektronik oyuncaklar oldukça ilgi çekici; uzaktan kumandalı helikopter, araba, gemi vb.), kişiye özel resimli bardak, saat, isimli fotoğraf çerçeveleri, isimli-resimli tişört, son zamanların gözdeleri arasında güzel mesajlı kurabiye kutuları, kişiye özel puzzle veya yastıklar yaptırabilirsiniz. Seçenek çok. 

İkinci ihtimal olarak hediyenizi evde hazırlayabilirsiniz. El emeği göz nuru hediyeler. Peluş yastıklar dikebilirsiniz, aldığınız bir çerçeveyi boyayabilir veya düğmelerle süsleyebilirsiniz, birlikte geçirdiğiniz mutlu anları fotoğraflar ve çıkardığınız fotoğrafların arkasına notlar yazabilirsiniz. Fotoğraflardan ister albüm yapın, ister balonların ucuna asın, isterseniz balonların içine saklayın patlattıkça bulsun. Eğer yeteneğiniz varsa atkı, bere örebilirsiniz. Kendi renklendirdiğiniz kutuların içine rengarenk kağıtlara minik minik notlar yazıp okudukça yüzündeki gülümseme olabilirsiniz. Mutlu günler günlüğü tutmak için günlük alabilirsiniz. (Siz başlayın, ilk sayfalarını siz doldurun. Okuyunca hem şaşıracak hem de çok mutlu olacaktır. Ama kötü anılar büyük tartışmalar yer almasın. Adı üstünde mutlu günler günlüğü...)

resimli aşk mesajları

İnternette el emeği hediyeler için daha çok alternatifler var. İsterseniz onlara da bir göz atın.

Sevgililer gününe tek girecekler ise hiç üzülmesinler. Sonuçta seven insana hergün sevgililer günü.

Tüm dünya tarafından kutlanan Sevgililer Günü hikayesi nasıl?

Sevgililer günü her yıl Şubat 14'te insanlar tarafından kutlanan Katolik kilisesi inanışına dayanan bir kutlamadır. Roma İmparatoru II. Claudius savaşçı bir imparatordu ve tüm erkeklerin asker olması gerektiğine inanıyordu. Bunun için erkeklerin evlenmesini yasaklamış ve askere alınmasını şart koşmuştu. Ayrıca imparator Claudius döneminde hristiyanlık yasaktı ve hristiyan olanlar için ölüm emri çıkarılmıştı. Emre uymayan Valentinus, askerler tarafından yakalanıp hapse atılmışştı. Zindanda bulunan gardiyonlardan birisi hristiyanlığın mucizelerini duymuş ve Valentinus'tan kardeşinin gözlerini açmasını istemişti. Gardiyan güzel ve zeki olan, gözleri görmeyen Julia'yı Valentinus'un yanına gizlice getirdi. Valentinus'un anına gelen Julia, "Valentinus, Tanrı gerçekten dualarımızı duyar mı? Her sabah ve her gece ne için dua ettiğimi biliyormusun? Görebilmek için dua ediyorum, senin bana anlattıklarını görmeyi çok istiyorum." dedi. Valentinus ise, "Tanrı bizim için en iyi olanı yapar, yeter ki buna inanalım." diyerek beraber dua ederler ve Julia'nın gözleri açılır. Ertesi gün Valentinus idam edilir ve ölmeden önce Julia'ya mektup yazar. Mektubun Julia'ya ulaştığı tarih 14 Şubat 270'tir. Valentinus Julia'ya Tanrı'ya hep yakın olmasını öğütler ve notun altını "Senin Valentine'ından" yazarak gönderir. Tarihçilere göre efsane olan romantik aşk, Valentine'nin şerefi ve onuru için 14 Şubat 496 yılından Papa Gelasius tarafından ilan edilmiş ve kutlanmaya başlanmıştır. 

Aziz Valentine isimli din adamından ismini alan St. Valentine's Day, Türkiye'de Sevgililer günü olarak kutlanıyor. 1969 yılından itibaren ise kilise St. Valentine Day gününü kilise takviminden çıkarmıştır.
  
Hristiyan günü olarak kutlanılan Sevgililer günü zamanla globalleşerek birçok müslüman ve yahudiler arasında da kutlanmaya başlanmıştır. 1800 yıllarda Sevgililer günü kartının yollanması ile Amerika'da kutlanmaya başlayan sevgililer günü, 90'lı yıllardan beri Türkiye'de, her yıl 14 Şubat tarihinde kutlanıyor. 

Toplumsal bir olay haline gelen bugünde, dünya ticareti gözle görülür bir şekilde canlanır. Türkiye'de sevgililer gününde sevgilinize veya eşinize herhangi bir hediye almak veya süpriz yapmak istiyorsanız kesenin ağzını biraz açmak zorundasınız. Şayet 14 Şubat yaklaştıkça mağazalardaki indirimlerin yanı sıra çiçek fiyatlarında artış oluyor. Normalde 5 TL olan gül, sevgililer gününde 20-30 TL arasında değişebiliyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.