Los Angeles Türk Film Festivali'nin finalistleri belli oldu

Los Angeles Türk Film Festivali'nde kısa film dalında finale kalan 10 kısa film belirlendi. 312 başvurunun ardından seçilen kısa filmler Egyptian Theater'da gösterime sunulacak.

Los Angeles Türk Film Festivali'nin finalistleri belli oldu
04 Ocak 2016 Pazartesi 15:13

İSTANBUL (AA) - Los Angeles Türk Film Festivali'nde kısa film yarışmasının adayları belli oldu.

Festivalin Genel Koordinatörü Mehmet Güngören tarafından yapılan açıklamaya göre, yarışmanın 10 finalisti, ünlü film eleştirmeni ve LACMA Film Independent serisi küratörü Elvis Mitchell tarafından belirlendi.

Yarışmaya başvuran 312 film arasından seçilen filmler, Hollywood'un tarihi sineması Egyptian Theater'da sanatseverlerle buluşacak.

Festivalde, Buğra Uğur Sofu "Durak", Cüneyt Karakuş "Suret", Emre Kayış "Çevirmen", Gökalp Gönen "Altın Vuruş", Gülistan Acet "Güneh", Hakan Hücum "Büst", Memed Aksoy "Panfilo", Miraç Atabey "Noga", Onur Yiğit "Yuva",  Zeynep Koçak ise "Tik Tak" filmleriyle yarışacak. 

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek festival, 9-13 Mart arasında gerçekleştirilecek.

Festival, kısa film yarışması dışında, film gösterimleri ve söyleşilerle Türk sinemasını Amerika'da tanıtmayı amaçlıyor.

Geçtiğimiz yıllarda Derviş Zaim, Semih Kaplanoğlu ve Reha Erdem’in başkanlığını yaptığı jüride bu sene yer alacak olan isimler şubat ayında açıklanacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.