Barış Manço ölümünün 17. yılında unutulmadı

Sanatçı Barış Manço'nun ölümünün üzerinden tam 17 yıl geçti. Ancak Barış Manço'yu ailesi ve sevenleri kabrinde yalnız bırakmadı. Ünlü sanatçı Karacaahmet'teki mezarı başında anıldı.

Barış Manço ölümünün 17. yılında unutulmadı
01 Şubat 2016 Pazartesi 10:51

7'den 70'e herkesin gönlünü kazanan Barış Manço, 1 Şubat 1999'da hayata gözlerini yummuştu. Aradan geçen 17 yılın ardından şarkıları ile büyüyen, kendini hiç tanımayan ama ailesinin ona duyduğu sevgiyi gönlünde duyan sevenleri tarafından mezarı başında anıldı.

Barış Manço'nun eşi ve çocukları Batıkan, Doğukan Manço'nun da katıldığı bir etkinlikle Barış Manço hayranları bir araya geldi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Barış Manço Derneği ve İstanbul Şehir Hatları tarafından düzenlenen bir anma etkinliğinde İstanbul Kadıköy İskelesi'nden kalkan bir vapur ile sevenleri Kanlıca İskelesi'ne geldi.

Vapurun üzerinde "Barış Manço'ya gidiyoruz." yazması ise tüm yolcuları duygulandırdı. Yolculuk boyunca Batıkan ve Doğukan Manço babaları Barış Manço'nun şarkılarını sevenleriyle birlikte seslendirdi.

Kanlıca İskelesi'ne gelerek buradan otobüslerle Barış Manço'nun Karacaahmet Mezarlığı'ndaki kabrine gittiler. 

Sanatçının mezarına gelen sevenleri burada dua eşliğinde Barış Manço'yu özlemle yad etti. 

Batıkan Manço da vapur etkinliklerinin geleneksel hale gelmesinden onur duyduklarını, bütün sevenlerini gördükçe gururlandıklarını dile getirdi.

 Barış Manço'yu, bir sonraki nesillere aktarabilmenin aile misyonları olduğunu ifade eden Doğukan Manço, "Yıllardır bu etkinliği yapıyoruz, geleneksel hale geldi. Çok gururluyuz. Best Of tarzı albüm isteğini çevremizdeki insanlardan çok duyuyoruz. 2002 yılında böyle bir albüm yapmıştık. Bu tür projeler en doğru zamanda karşımıza çıkıyor. Babamızın o gücüne inanıyoruz. Barış Manço evrensel bir insan olduğu için başka sanat dallarında da yaşatılıyor olması onu iyice ölümsüzleştiriyor" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.