Yunan Adaları Turuna Katılmak İçin 6 Neden

Yunan Adaları Turuna Katılmak İçin 6 Neden
09 Temmuz 2017 Pazar 13:15

Bu yaz Yunanistan'ın dinlendirici sularında muhteşem bir yaz tatili geçirmeye ne dersiniz? Üstelik gemi turu ile gidenlerin vizesiz rahatça gezdiği Yunan Adaları bayram turu konusunda hala kararsız kalanlar için de harika bir seçenek. İşte tam da vizesiz Yunan Adaları turuna katılmak için neden arayanlara mükemmel bir rehber hazırladık.

  • Yunan Mutfağının Baş Döndüren Lezzetleri

Yunanistan gerçekten de yeni lezzetler denemek için en iyi yer. Büyük etli balıklar, otlar, mezeler, Uzi, sebzeler, tahıllar, fasulye ve baklagiller ve tabii ki etler (çoğunlukla kuzu, keçi veya domuz eti) aklınızı başınızdan alacak. Yunan Adaları turuna çıkmışsanız bilin ki birkaç kilo birden alarak tatilden dönebilirsiniz. Taze yakalanmış deniz ürünleri, tzatziki, kavrulmuş kuzu eti ve patates, envaiçeşit keçi peyniri ve şarabı tattıktan sonra Yunanistan'a bir kez daha gelmek isteyeceksiniz. Her gün taze ürünlerin satıldığı meyve, sebze ve balık tezgahlarına mutlaka uğramalısınız. Ne de olsa Yunanistan'da en iyi inciri, üzümü, karpuz ve narı bulacaksınız (mevsime göre değişiyor). Yunanistan'daki meyveler, bizdekilere kıyasla biraz daha keskin tatlı. Espressoya benzeyen geleneksel Yunan kahvesi eşliğinde çıtır çıtır baklava yiyin ya da bir muhtemelen daha önce hiçbir yerde denemediğiniz bir tür kek ile buzlu frappeyi eşleştirin. En önemlisi size yiyecek teklif eden bir Yunana sakın ola hayır demeyin! Bu ülkedeki yerel lezzetlerin gerçekten sonu yok. Özellikle reçel, ekmek tarzı ev yapımı bir şeyse mutlaka tadın.

  • Tabak kıra kıra stres atacağınız renkli gece hayatı

Yunan Adaları turu denince hemen aklınıza tavernalar, Uzo'lar, tabak kırmalar, mezeler, barlar, kısacası eğlenceye dair her şey geliyordur. Hakikaten de hayatı ti'ye alanların evi gibi hissedeceği Yunanistan'da gece eğlencelerini çok seveceksiniz. Atina'daysanız, kesinlikle ünlü Yunan sanatçıların sahne aldığı büyük konser salonlarının etkinlik takvimini takip edin. Yunan Adaları'nda iseniz, bütün gece dans edebileceğiniz Avrupai tarzdaki bar ve gece kulüplerine ya da tavernalara gidebilirsiniz. Ama şu gecenin sonuna doğru müziğin de heyecanıyla tabak kırmak var ya inanılmaz stres attırıyor. Hatta daha ilginci, izlemesi daha zevkli.

  • "Mavi huydur bizde!"

Yunan Adaları'nın ucu bucağı görünmeyen kumsalları, daha önce gördüklerinizin pabucunu dama atan cinsten bir mavi, maviler, kaç ton kim bilir, saymakla bitmez. Avrupa'nın ve dünyanın en iyi plajları Yunan Adaları'nda sizi bekliyor. Her adanın kendine özgü özellikleri var ve bu yüzden mümkün olduğunca çok adayı ve adadaki plajları ziyaret etmenizi öneriyoruz. Bazıları kristal mavisi sulara sahipken, diğerleri ise daha turkuaz rengindedir. Hafif dalgalı deniz, küçük çakıl taşlı plaj veya tamamı deniz kabuklarıyla kaplanmış başka bir kumsalla karşılaşabilirsiniz. Peki ya bizim tavsiyemiz? Başlıca turistik yerlerin kalabalığından uzaklaşmak için tercihinizi daha yerel plajlardan yana kullanabilirsiniz. Ayrıca deneyimlerinizi bakıp bakıp hatırlamak ve anı ölümsüzleştirmek için bir su altı kamerası getirdiğinizden emin olun! Mayıs ayından ekime kadar denize Yunan Adaları'nda denize girebilirsiniz.

  • Nefes kesen manzaraları

Engebeli dağlar, zeytinlikler, sessiz sakin plajlar ve beyaz badanalı evlerin hepsini aynı fotoğraf karesine sığdırdığınızı düşünün, işte Yunanistan tam olarak da öyle bir yer. Bu nedenle pek çok blog yazarı ve moda tasarımcısı Yunan Adaları'nı arka plan olarak kullanmaya bayılıyor. Eski ama kozmopolit şehirlerden olan (Atina, Selanik ve Heraklion, zeytin ve incir ağaçlarıyla dolu tarla ovalarından hepsi beyaz badanalı evlere ve parlak mavisi ile göz kamaştıran denizine kadar her baktığınız yerde farklı bir şey göreceğiniz Yunan şehirlerinden ilk üçü. Özellikle plaj adaları ile Yunanistan, gerçek anlamda fotoğraf severlerin hayali.

  • Tarihi

Yunanistan tarihi oldukça eskilere dayanıyor ve binlerce yıl süren savaşlar ve hepsinden de sağ kurtulan çok sayıda eser ve yapılara ev sahipliği yapıyor. İlk Olimpiyat Oyunları'nın Yunanistan'da yapılması da köklü geçmişini kanıtlar nitelikte. Öyle ki, bu oyunlardan önde metro inşa etmeye başladılar ancak inşaat sırasında o kadar çok eser buldular ki, bu tarihi eserleri metro duvarlarının içine yerleştirmeye karar verdiler. Bu da şu anlama geliyor, Yunanistan'da metro beklemek aslında hiç de sıradan bir şey değil. Metronun gelmesini beklerken kelimenin tam anlamıyla eski çanak çömlekler ve bozuk paralar ile bakışmak zorunda kalıyorsunuz. Tarihe ilgi duyan herkesin buna bayılacağına şüphemiz yok.

  • Adaları

Santorini. Sakız. Rodos. Mykonos. Girit. Hepsi de çok yakınımızda, hem de kapıda vize alarak sadece pasaportunuzla girebileceğiniz birer "cennet". Yunan Adaları turunuzda dolaşırken başka bir gezegene ışınlanmış gibi hissedeceksiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.