Yapımcıların yeni gözdesi, “Kont Drakula“nın hapsedildiği Tokat Kalesi

Film yapımcılarının yeni gözdesi Tokat Kalesi. Kalede, "Kont Drakula" karakterinin esin kaynağı Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet ediliyor.

Yapımcıların yeni gözdesi, “Kont Drakula“nın hapsedildiği Tokat Kalesi
03 Şubat 2016 Çarşamba 12:15

Sivri dişli, vahşi, kan emici Kont Drakula... Drakula'nın hapsedildiği kale, Tokat Kalesi. Kale son zamanlarda film yapımcılarının yeni gözdesi haline gelmiş durumda. Yapımcıları Tokat Kalesi'ne yönlendiren ise, roman ve filmlere konu olan "Kont Drakula" karakterinin esin kaynağı Eflak Voyvodası III. Vlad'ın bu kalede esir tutulduğuna dair rivayetlerin olması.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tokat Kalesi'nin Bizans döneminde yapıldığını, en önemli özelliği şehir merkezinde bulunması olan kalenin 300 yıl boyunca cezaevi olarak kullanıldığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2009 yılında kalede çalışma başlattığını, müze müdürlüğünce de temizlik çalışması, sondaj kazıları yürütüldüğünü ve tarihi yapının ışıklandırıldığını anlatan Akyüz, Timur da dahil kimsenin alamadığı kalenin hiçbir zaman istilaya uğramadığına dikkati çekti. Akyüz, şöyle devam etti:

"Film yapımcıları tarihi kaleye ilgi göstermeye başladı. Bugüne kadar Tokat Kalesi'nde film çekimi yapmak isteyen yurt içi ve yurt dışındaki yapımcılardan birkaç teklif aldık. Tanıtım için burada önemli bir film çekilmesinin avantajımız olacağını düşünüyorum. Kalemizin önümüzdeki süreçte film yapımcılarının gözdesi olacağını düşünüyorum. Film yapımcılarının ilgi göstermelerinin en önemli nedeni de 'Kont Drakula' karakterinin esin kaynağı Eflak Voyvodası III. Vlad'ın burada esir tutulduğunun rivayet edilmesi. Özellikle yurt dışından Kont Drakula'nın esir tutulduğu yeri görmek için buraya oldukça ilgi gösterileceğini tahmin ediyorum."




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.