TSG'nin 'Uyanış' adlı filmine ödül

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sen Ben Yok Türkiye Var" temalı kısa film yarışmasında 'UYANIŞ' filmi ilginç kurgusu ve hikayesiyle geceye damgasını vurarak ödül almaya hak kazandı.

TSG'nin 'Uyanış' adlı filmine ödül
06 Mart 2017 Pazartesi 22:40

Ak Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Sen Ben Yok Türkiye Var" temalı kısa film yarışması ödül töreni Gençlik Parkı Tiyatro Salonu'nda AK Parti İl Başkanı Nedim Yamalı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Ödül törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da katıldı.

Kültür, Sanat, Edebiyat ve Fikir sitesi Tercüman-ı Ahval Sanat Grubu (TSG) tarafından senaryosu hazırlanan “UYANIŞ” adlı kısa film ödül almaya hak kazandı. Geceye damgasını vuran ''Uyanış'' filmi ilginç kurgusu ve akıcı hikayesi ile izleyenlerden büyük ilgi gördü. 

Senaryosu TSG (Tercumani Ahval Senaryo Grubu) tarafından yazılan filmin yönetmenliğini İdris Şahin yaptı. Türkiyenin yasaklarından kurtuluşunu ilginç bir kurguyla anlatan ve 10 yıllık bir uyku dönemine girip yoğun bakımda yatan bir hastanın uyanışıyla günümüz Türkiyesini anlatan film ilginç seneryosuyla da beğeni toplayarak gecenin en çok konuşalan filmi oldu.

Filmin yapımını gerçekleştiren TSG, filmin çok yakında bir çok TV kanalında yayınlanacağını kaydetti.

TSG, senaryo grubunda İbrahim Demirkan, Rafet Küçük, İdris Şahin ve Ümit Altın gibi  önemli eğitim ve fikir şahsiyetinin bulunduğu gönüllü bir eğitimciler platformu.

“Tercümanı Ahval Sanat Grubu (TSG)” önemli sinema adamları, sinema filmleri ve internet dünyasındaki görsel çalışmaları inceleyerek bunlar hakkında zaman zaman seri zaman zaman da tek tek makaleler yazarak bu önemli çalışmaların püf noktalarına internet adreslerinde yer veriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gözüm - 7 yıl önce
Nerden nereye.
Avatar
Tarık - 7 yıl önce
Film muhteşem bu referandum sürecinde sabah akşam izletilmeli öyle güzel anlatmış ki değişimi