Eagles of Death Metal 3 ay sonra Paris'te konser verecek

Paris'te 130 kişinin ölümüne neden olan 13 Kasım 2015'teki terör saldırıları sırasında sahnede olan Amerikalı Eagles of Death Metal grubu 3 ay sonra kentte konser verecek.

Eagles of Death Metal 3 ay sonra Paris'te konser verecek
16 Şubat 2016 Salı 16:28

PARİS (AA) - Paris'te 130 kişinin ölümüne neden olan 13 Kasım 2015'teki terör saldırıları sırasında sahnede olan Amerikalı Eagles of Death Metal grubu 3 ay sonra kentte konser verecek.

Bu akşam Paris'te yeniden sahne alacak grubun solisti Jesse Hughes, konser öncesi Fransız "itele" televizyonuna röportaj verdi.

Hughes, Fransa'daki silahsızlanma yasasını eleştirirken, "Kimse silah sahibi olmayana dek herkes silahlanmalı" ifadelerini kullandı.

Teröristlerin silaha bu kadar kolay ulaşabildiği bir ortamda masum insanların da silah taşıması gerektiğini dile getiren Hughes, "Fransa'daki silahsızlanma yasanız Bataclan'da tek bir kişinin ölümünün önüne geçebildi mi?" sorusunu yöneltti.

Hughes, Bataclan konser salonunda 13 Kasım'da yarım kalan konserlerini 3 ay sonra Olympia konser salonunda tamamlama fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Ünlü Rock grubu U2, Paris'teki terör saldırıları sonrası ertelenen konserini 7 Aralık'ta vermiş konsere Hughes da katılmıştı.

Paris'te 13 Kasım'da Eagles of Death Metal sahne aldığı sırada Bataclan konser salonuna düzenlenen saldırıda 90 kişi hayatını kaybetmişti.

Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen terör saldırılarında 130 kişi hayatını kaybederken 351 kişi yaralanmıştı. Saldırıların ardından Fransa'da olağanüstü hal ilan edilmişti.

Muhabir: Fatma Esma Arslan


Etiketler; #kültür
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.