Dünyanın en pahalı yüzüğü, Mavi ay!

Cenevre'deki müzayedede 48 milyon 634 bin İsviçre frangına satılan "Mavi ay" isimli elmas yüzük, dünyanın en pahalı yüzüğü oldu.

Dünyanın en pahalı yüzüğü, Mavi ay!
11 Kasım 2015 Çarşamba 23:59

Ünlü Sotheby's Müzayede Evi'nin Cenevre'de düzenlediği müzayedede, açık artırmaya sunulan 12,03 karatlık "Mavi ay" isimli elmas rekor fiyata alıcı bularak dünyanın en pahalı yüzüğü oldu.

Açılış fiyatı 30 milyon İsviçre frangı olarak görücüye çıkan elmas yüzük, 48 milyon 634 bin İsviçre frangına alıcı buldu.

Güney Afrika'da Petra Diamonds şirketi tarafından 2014 yılında çıkarılan mavi elmas, Hong Konglu bir koleksiyoncu tarafından satın alındı.

James Bond serisindeki rolleriyle tanınan İskoç oyuncu Sean Connery'nin 15,04 karatlık pembe elması ise 4 milyon 58 bin İsviçre frangına alıcı buldu.

Dün de dünyanın nadir elmasları arasında yer alan 16 karatlık pembe elmas yüzük, 28,7 milyon İsviçre frangına Hong Konglu bir koleksiyoncu tarafından satın alınmıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Sonunda ölüm olduktan sonra dünya insanın olsa ne olur.