KPSS soruşturmasında sona gelindi

2010'da KPSS eğitim bilimleri, genel kültür ve yetenek sorularının çalınması ile başlayan KPSS soruşturmasında sona gelindi.

KPSS soruşturmasında sona gelindi
05 Ocak 2016 Salı 09:42

2010 yılı Temmuz ayında yapılan KPSS'de genel kültür, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavının sorularının çalınması üzerine yapılan sınav iptal edilerek ekim ayında sınav tekrarlanmıştı. Bu süreçten itibaren dönem dönem gündemden düşse de iki yıldır KPSS sorularını çalanlar üzerine yapılan incelemeler arttırılmıştı. Gelinen noktada Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tamamlanan 2010 KPSS soruşturması kapsamında yargılanacak 230 sanıktan memuriyette olanların kurumlarına yazı yazıldı ve 2010 yılından itibaren bu kişilere ne kadar maaş ödendiği soruldu. Bu kapsamda sanıklara ödenen maaşların TCK'nın "nitelikli dolandırıcılık" başlıklı 158. maddesi uyarınca iki katı olarak tahsil edileceği öğrenildi. Aynı zamanda iddianamede örgüt yöneticisi olarak geçen firari 5 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

FİRARİ SANIKLAR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman tarafından 230 şüpheli hakkında hazırladığı iddianameyi kabul eden Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi iddianamede örgüt yöneticisi olarak geçen firari 5 isim hakkında görüldükleri yerlerde tutuklanmaları için yakalama kararı çıkartılmasına karar verdi. Kararda, "Sanıklar Mehmet Hanefi Sözen, Şerif Ali Tekalan (eski Fatih Üniversitesi Rektörü Şerif Ali Tekalan), Zeynep Türkmen, Berat Koşucu ve Cemil Koca'nın üzerlerine atılı terör örgütü yöneticiliği, resmi evrakta sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık, suçlarından halen firari olup savunmalarının alınamadığı, atılı suçları işlediklerine dair kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin mevcut olması, CMK'nın 100/3-a maddesindeki katalog suçlardan olması nedeniyle Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 100. maddesi gereğince sanıkların tutuklanmak üzere haklarında yakalama emri çıkartılmasına..." ifadeleri kullanıldı. Bu karar sonrası yurtdışında olduğu bilenen bu isimler hakkında kırmızı bülten çıkarılacak.

kpss soruşturması

ALDIKLARI MAAŞLARI İADE EDECEKLER

Mahkeme 230 şüpheliden memur olanların kurumuna yazı yazarak, 2010 KPSS'ye göre memuriyete atanan sanıklara iddianamenin düzenlendiği 10 Aralık 2015 tarihine kadar görevi dolayısıyla yapılan tüm ödeme tutarlarının bildirilmesini istedi. Kanun uyarınca maaşlar iki kat fazla olarak sanıklardan tahsil edilecek.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ferhat - 8 yıl önce
Keşke hiç olmasaydı
Avatar
Yavuz - 8 yıl önce
Suçlular cezalandırılmalı.