KPSS puan hesaplama 2016 nasıl yapılır? KPSS'de kaç net kaç puan yapar?

KPSS puanı nasıl hesaplanır? Binlerce adayın katıldığı KPSS puan hesaplama 2016 işlemleri nasıl yapılır? Çok farklı derslerin, alan sınavlarının olduğu 2016 KPSS puan hesaplama robotu ile siz de KPSS puanınızı hesaplayabilir ve alacağınız puanı tahminen görebilirsiniz. İşte detaylar...

KPSS puan hesaplama 2016 nasıl yapılır? KPSS'de kaç net kaç puan yapar?
16 Ekim 2016 Pazar 11:28

16 Ekim 2016 Pazar günü KPSS Önlisans sınavına giren memur adayları sınavdan sonra hemen puan hesaplamanın nasıl olduğunu merak ediyor. Saat 09.30'da başlayan ve 2 saat süren KPSS Önlisans (Genel Kültür Genel Yetenek) sınavına giren adaylar, sınavdan kaç puan alacaklarının hesabını yapıyorlar. Peki KPSS 2016 puan hesaplama nasıl yapılır?

KPSS Puanı nasıl hesaplanır? 

120 sorunun sorulduğu KPSS sınavında adayların puanlarını yaptıkları netler ve standart sapmalar belirliyor. Sadece yapılan net sayısının önemli olamadığı puan hesaplamasında, standart sapmanın önemi göze çarpıyor. Mesela 2014 yılında 50 net yapan biri ile 2015 yılında 50 net yapan kişinin puanları karşılaştırıldığında aynı olmadığı +5 veya -5 farkettiğini görebiliyoruz. 

Mesela 2012 KPSS Önlisans sınavında ;

Genel yetenek testіnde 40 doğru 10 yanlış Genel kültür testinde 35 doğru 15 yanlış yapmış olsun. Bu adayın 2014 yılı KPSS Önlisans puanı 79,220, 2014 puanı ise 78 oluyor. 

Peki  KPSS puanınızı nasıl hesaplanabilir?

Genel basіt bir kpss hesaplama sistemі var.  Bu hesaplama;

0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan ekleyerek kabaca hesaplanıyor.Elbette standart sapmayıda göz önünde bulundurmak gerekiyor. Kabaca yapılan hesap ile ÖSYM'nin açıkladığı KPSS puanı arasında +-5 puan oynayabilir.


KPSS Önlisans Soru ve Cevapları için TIKLAYINIZ

KPSS Soruları nasıldı? Kolay mıydı, Zor muydu? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sjhshsjsjd - 8 yıl önce
RİNDİ COPUR VERI GUT DIYOSUNUZ YANI HAHAHAHAHA
Avatar
soshsnvd - 8 yıl önce
62.5'LA NEREYE GIRILIR ACEP ?
Avatar
sbssljsvsls - 8 yıl önce
HA HAY MAAŞALLAH DESENIZE HAHAHAHAHA
Avatar
Hale - 7 yıl önce
Tarih kolay gibi göründü ilk başta gaza geldim hepsini yaptım ve döküldüm malesef
Avatar
Berk - 7 yıl önce
Kusura bakmayın ama bu türkiyede bu adalet sistemi işlediği sürece isterse. Ful çek yine seni alt sıralara atiyolar eğitim sistemi çok yanlış ve adalet yok sadece torpil isliyo torpili olan yasiyo olmayan ölüyor malesef..
Avatar
fadile - 7 yıl önce
Kolay olinca cozemedik
Avatar
Rcb3474 - 7 yıl önce
Kpss den 69,57 puan aldım küsüratla birlikte 70 puandan tercih yapılabilir mi ?
Avatar
hansel - 7 yıl önce
Merhaba cocuk gelişimi okuyorum kpssden 57 puan aldım bi yere yerlesirmiyim.