KPSS davasında 272 şikayetçi ifade verecek

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin açılan davanın 21 Mart'ta Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmasında 272 şikayetcinin ifadesi alınacak.

KPSS davasında 272 şikayetçi ifade verecek
11 Mart 2016 Cuma 13:29

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 10 Temmuz 2010'da yapılan KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 54'ü tutuklu 230 kişi hakkında açtığı dava  Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 21 Mart Pazartesi günü başlanacak.

Soruşturma, 10 Temmuz 2010 tarihli KPSS Eğitim Bilimleri, Genel Kültür ve Genel Yetenek alanlarında gerçekleştirilen sınavlarından önce soruların sızdırıldığı iddiaları üzerine başlatılmış ve soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, Aralık 2015'te davayı açmıştı.Savcı Erkman, sınavdan önce soruların Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı olan Ankara Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği görevlisi Berat Koşucu tarafından Süleyman Mustafa İnanıcı aracılığıyla, sanık Baki Saçı'ya e-maille gönderildiğine dair deliller bulunmasının üzerine soruşturma başlatıldı.
İddianamede bulunan ve ifade verecek olan 272 şikayetçiden Ankara'da olanlara mahkeme tarafından davetiye gönderilirken, diğer illerdekilere de ifadelerinin alınması için bulundukları il mahkemelerine ise talimat gönderildi.



Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.