KPSS Alan sınavı soruları ve cevapları yayımlandı - 2016 KPSS A grubu soru ve cevap anahtarı

29 Mayıs 2016 tarihinde ÖSYM tarafından uygulanan 2016 KPSS Alan Sınavı soruları ve cevapları yayımlandı. Yüzbinlerce memur adayının girdiği KPSS A grubu sınavı soru ve cevapları ÖSYM sitesinde erişime açıldı. KPSS alan Bilgisi sınavı soru ve cevapları öğren ile ilgili detaylar haberimizde.

KPSS Alan sınavı soruları ve cevapları yayımlandı - 2016 KPSS A grubu soru ve cevap anahtarı
30 Mayıs 2016 Pazartesi 10:34

Her sene memur olmak isteyen iktisat, işletme, kamu yönetimi, maliye, ekonomi gibi bölümlerden mezun olan lisans öğrencilerinin katıldığı 2016 KPSS Alan sınavı soruları ve cevapları henüz yayımlanmadı. 29 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen KPSS A grubu sınavları şu an itibariyle tamamlandı. Sınavın tamamlanmasıyla birlikte sınava katılan yüz binlerce öğrencinin gözü kulağı ÖSYM'de. Sıanva giren binlerce aday için müjdeli haber geldi. ÖSYM KPSS Alan Bilgisi sınavı soru ve cevaplarını resmi sitesinden yayımladı.

2016 KPSS ALAN SINAVI SORULARI VE CEVAPLARI YAYIMLANDI!

2016 KPSS Lisans sınavı ve eğitim bilimleri sınav soruları 22 Mayıs 2016 Pazar günü gerçekleşmiş, sorular ve cevaplar ise 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü adaylarla paylaşılmıştı. 2016 KPSS Alan sınavı soruları ve cevapları da  ÖSYM tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde yayımlandı. Sorulara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.


KPSS Alan Sınavı Soru ve Cevapları Sabah Oturumu 

KPSS Alan Sınavı Soruları Öğleden Sonra Oturum

KPSS ALAN SINAVINDA HANGİ DERSLERDEN SORU ÇIKACAK

Her sene A grubu kadrolara atanmak için adayların katıldığı KPSS alan bilgisi sınavında adaylar  hukuk, maliye, iktisat, işletme, muhasebe, ekonomi gibi alanlardan sınava tabi tutuluyor. 

KPSS A GRUBU ATAMALARI NASIL YAPILIYOR?

A grubundan atanmak isteyen adaylar önce KPSS alan bilgisi ve KPSS A grubu sorularını cevaplıyor ve farklı türlerde puan elde ediyor. Elde ettikleri bu puanlar ile hem ÖSYM'nin merkezi atamalarına başvurabiliyor hem de kurumların açtığı sınavlara başvurabiliyor. Kurum sınavlarına başvuran adaylar önce KPSS A grubu puanlarıyla bir elemeye tabi tutuluyor. Bu elemeden sonra adaylar kurumların yaptığı mülakatlara katılıyor. Bazı kurumları önce yazılı sınav sonra mülakat yapabiliyor. 

​Dilerseniz Kamu Saati android uygulamasını indirerek sorular yayımlandığında tarafınıza gönderilen ücretsiz bir bildirim ile soruları öğrenebilirsiniz. Kamu Saati android uygulamasını indirmek için tıklayınız.
 


Etiketler; #ÖSYM #kpss
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.