FETÖ'cülere KHK ile KPSS yasağı getirildi

Resmi Gazete'de yayımlanan KHK ile FETÖ mensuplarına KPSS yasağı getirildi.

FETÖ'cülere KHK ile KPSS yasağı getirildi
23 Kasım 2016 Çarşamba 09:22

Dün Resmi Gazete'de yayımlanan iki yeni KHK ile Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) KPSS yasağı getirildi. FETÖ ile mücadele kapsamında KHK ile yeni getirilen tedbirde cezaevinde bulunan FETÖ meensuplarına  özel ve kamu kurumlarının açtığı sınavlara girme yasağı getirildi.

OHAL kapsamında yayımlanan KHK'larda personel ihracı, göreve iade ve şehit yakınlarına verilen askerlik muafının yanı sıra tutuklanan FETÖ mensuplarına sınava girme yasağı getirildi. Tutuklu veya hükümlü olarak cezaevinde bulunan FETÖ'cüler ülke genelinde uygulanan merkezi sınavlar ile diğer bütün sınavlara hem cezaevinde hem de dışarıda katılamayacak. Emekli pilotların veya şu an sivil havacılıkta görevli pilotlar yapılacak sözleşme ile "ihtiyat pilot" adıyla ayda 3 iş gününden kısa olmamak kaydıyla ve yılda toplam 60 işgününü geçmeyecek şekilde görev uçuşu yapacak. Pilotlara harbe hazırlığın devamı için eğitimler verilecek.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.