2017 KPSS Coğrafya Konu Dağılımı

KPSS Sınavına 2 gün kaldı. Yüzbinlerce aday memur olabilmek için KPSS sınavında ter dökecek. Genel Kültür bölümünde bulunan coğrafya dersi, adaylar için kolay gibi görünen ancak küçük dikkatsizlikler nedeniyle soru kaçırılan bir ders. Peki KPSS 2017 coğrafya sınavında nasıl sorular sorulacak? 2017 KPSS Lisans Coğrafya konuları ve soru dağılımı ile ilgili detaylar haberimizde...

2017 KPSS Coğrafya Konu Dağılımı
19 Mayıs 2017 Cuma 13:30

Yüzbinlerce aday 2017 KPSS Lisans Sınavı için heyecanlı hazırlıklarını neredeyse tamamladılar. 21 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek sınava 2 günden az bir zaman kaldı. Adaylar Kamu Personeli olabilmek için ter dökecekler. Birden fazla dersten sorumlu olacak adayların sınavda ter dökecekleri derslerden biri de Coğrafya dersi olacak...

2017 KPSS Lisans Sınavı 21 Mayıs 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek. Üniversite'den mezun olup kamu kurum ve kuruluşlarında devlet memuru olmak için yüzbinlerce kişi gece gündüz demeden çalışıyor. Zira devlet kapısında çalışmak garanti iş olarak görülüyor. Uzun yıllar rahat olabilmek için azimle çalışan binlerce kişi KPSS sınavına girecek.

KPSS'ye girecek adayların en çok merak ettiği konulardan biri de KPSS Coğrafya soruları oluyor. Peki 2017 KPSS Coğrafya sınavı konu dağılımı ne şekilde olacak?

KPSS sınavı giren adayları Genel Kültür Bölümünde 30 tarih, 18 coğrafya ve 12 güncel bilgiler soruları bekliyor olacak. Aşağıdaki bilgilerde KPSS Coğrafya Sınavında çıkabilecek konular ve soru dağılımlarını sizler için derledik.

ÖSYM KPSS Coğrafya'dan sınava girenlere 18 soru soruyordu. Önceki yıllarda sorulan Coğrafya soruları müfredatına baktığımızda,  Türkiye'nin Beşeri ve Fiziksel Özellikleri'den 6 soru, Türkiye'nin Ekonomik Özellikleri'nden 12 soru soruluyordu.

ÖSYM geçen sene soru dağılımlarını değiştirdi. KPSS'de Türkiye’nin Fiziki Özellikleri bölümü 3 sorudan 7 soruya çıkarıldı ve Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri 8 soruya düşürüldü. 

Yeni müfredata göre Coğrayfa bölümünde sorulacak soruların dağılımı şu şekilde;

7 soru Türkiye’nin Fiziki Özellikleri
3 soru Türkiye’nin Beşeri Özellikleri
8 soru Türkiye’nin Ekonomik Özellikleri

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.