2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür soru cevapları 21 Mayıs 2017

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür soru ve cevapları açıklandı. 21 Mayıs 2017 Pazar günü yapılan GK-GY sınavlarına yüzbinlerce aday katıldı. Peki KPSS Genel Yetenek ve Genel Kültür soruları nasıldı? KPSS soru ve cevapları haberimizde.

2017 KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür soru cevapları 21 Mayıs 2017
23 Mayıs 2017 Salı 16:00

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 21 Mayıs Pazar günü iki oturum şeklinde gerçekleşeçek. Memur olmak isteyen binlerce aday, 2017 KPSS A Grubu Lisans sınavına girdi. 120 dakika süren ve Yüz binlerce adayın girdiği KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek sınavı soru ve cevapları merak ediliyor. 60 soru Genel Kültür, 60 soru Genel Yetenek olmak üzere 120 sorunun sorulduğu KPSS birinci oturum soruları ve cevapları merak ediliyor. ÖSYM KPSS Soru ve Cevaplarını resmi sitesinden yayımladı.

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri): Temel Soru Kitapçıklarının ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

21 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan 2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçıkları,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 23 Mayıs 2017 tarihinde saat 14:30’dan itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden saat 14:30'dan itibaren T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına  erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür)Temel Soru Kitapçıkları ile Cevap Anahtarı (% 20) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri)Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Merkezimiz tarafından yapılan sınavlarda okuyucu yardımı alan görme engelli adaylara; şekil, grafik, tablo, resim gibi görsele verilerin yer aldığı sorular ile karmaşık ifade içeren sorular sorulmamaktadır. 

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavında  (Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri)  Sorulmayan Sorular Testlere göre verilmiştir. 

GENEL YETENEK: 45, 60

GENEL KÜLTÜR: 20


Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara saygıyla duyurulur.

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür) Temel Soru Kitapçıkları  ve Cevap Anahtarı (% 20)

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Eğitim Bilimleri) Temel Soru Kitapçığı  ve Cevap Anahtarı (% 10)


2017 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek Soru ve Cevapları

2017-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavında adaylar, Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlık Bilgisi sorularını yanıtlamaya çalıştılar. Geçtiğimiz yıllarda 30 sorunun sorulduğu Tarih sınavında bu sefer adaylara 27 soru soruldu. Adaylar için en zor sorular Tarih bölümünden geliyor. 2017 KPSS'de Tarih sorularının geçitiğimiz yıllara göre daha kolay olduğu belirtildi. KPSS Genel Kültür soruları ve cevapları yayımlandığı anda sitemizden öğrenebilirsiniz.

2017 KPSS Genel Yetenek Sınavında adaylar, 30 Türkçe ile 30 Matematik sorusuna yanıt verdi. Türkçe sınavı önceki yıllara göre daha kolay iken, matematik sorularında seçici soruların olduğu söyleniyor. Toplam 60 sorunun sorulduğu KPSS Genel Yetenek soruları ve cevapları ÖSYM tarafından açıklandı.

Sizlerde sınav soruları ile ilgili yorum yapmak isterseniz sayfanın en altında bulunan "Yorum" bölümünü kullanabilirsiniz. 

KPSS 2017 Genel Kültür-Genel Yetenek Soru Kitapçıkları açıklandığı an sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

KPSS nasıldı, uzman yorumları için TIKLAYINIZ

KPSS puan hesaplama  robotu için TIKLAYINIZ

KPSS Güncel Bilgiler Cevapları için TIKLAYINIZ

2017 KPSS'de Hatalı Soru Var mı? Öğrenmek için TIKLAYINIZ


KPSS ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayırca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muhammed - 7 yıl önce
Tarihte hangileri savunulabilir diye bir soru vardi fakat şıklar uymuyordu.avrupada ki Daimi elcilik sorusu
Misafir Avatar
dalu - 7 yıl önce @Muhammed
hocam ben karşılıklı şıkkını yaptım gerçek cevabı bende merak ediyorum
Avatar
ömer - 7 yıl önce
karadenize sınır olmayan ülke romanya ukranya rusy a baku
Avatar
Tuğçe - 7 yıl önce
Sınava Gygk demeyelim ales benzeri bir ad verelim. Süre yetmiyor. Okumak anlayıp bir de yorumlamak.. Süre yetersiz. Ölçme değerlendirme dersi ile bu sınavın hiççç alakası yok bu ne perhiz.. Ortalama zekaya sahip bireye yetersiz süre. Başarısızlık bizim değil sürenin
Avatar
Tuğçe - 7 yıl önce
Ekmek param, Mobbingin en az düzeyde hissedildiği yer memurluk. Sınav Kaygı düzeyim hayat belirleyici bu sınavda çok yüksek. Bilgim var sınavda donuyorum.bütün bu olumsuzluklara rağmen ders anlayış yardım konuyu kavratmam gelişimin bütün alanlarını öğrenci ihtiyaç ilgilerini düşünüp uygulayabilen biriyim neredeyse çok iyi bir öğretmenim. Suçum hayatımın sınava bağlı olup devlette iş sahibi olmak isteyişim mi?en verimli Çağlar teoriği ezberleyip sınava dökmek mi. Eğitim felsefemiz sözde ilerlemecilik kafamız esasici.4soru için koca 1 dersi çalış.
Avatar
besyo - 7 yıl önce
azerbaycan
Avatar
Nas - 7 yıl önce
Vahdettin gibi ılımlı birinin tahta gecirilme nedenleri arasinda hangisi olamaz diye bir soru vardi sanirim. Hatirlayan varsa yazabilir mi?
Avatar
Nas - 7 yıl önce
Vahdettin gibi ılımlı birinin tahta gecirilme nedenleri arasinda hangisi olamaz diye bir soru vardi sanirim. Hatirlayan varsa yazabilir mi?