TEOG NEDEN KALKIYOR?


İrfan Bilici

İrfan Bilici

12 Ekim 2017, 16:03

Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları çok sıkı çalışıyor. Eğitimde başarısız olmanın faturası öğrenciye kesildi. Bir çırpıda TEOG kaldırıldı! Evet ama yerine ne konacağı hala belirsiz. Açıl uçlu sorular öğrencileri ürküttüğü gibi öğretmenleri de ürkütüyor. Herkes hazırlıksız; yayınevleri, öğrenciler, öğretmenler ve hatta Milli Eğitim Bakanlığı...

Halbuki TEOG o kadar benimsenmişti ki... Her kapasiteden öğrenciler belli bir başarı gösterebiliyordu. Tam dersaneye gitmeden başarılı olabilme deresine gelinmişti ki aniden TEOG kalktı!

TEOG un son sınavında yaklaşık 16 bin öğrenci tüm sorulara doğru cevap vermesine rağmen Türkiye birincisi sadece 2 bin civarında. Bu da demek oluyor ki okulun başarı puanı sınav sonucuna etki ediyor.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da istediği bu değil mi; okul puanı dikkate alınsın. Öğrenci bir üst öğretim kuruluna ortaokul başarı puanı ile yerleşsin.

TEOG da da tam bu sistem uygulanıyordu. 

Açık uçlu sorular bu sistemde de sorulabilirdi. Sistem üzerinde tadilat ve geliştirme yapılarak daha güzele yaklaşılabilirdi. 

Vatandaş tedirgin öğrenci tedirgin öğretmen tedirgin bürokrat tedirgin. Dolayısıyla TÜRKİYE tedirgin.

TEOG o kadar çok kabul görmüşken kaldırmak niye?

SELAM VE DUA ÜZERE KALIN

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafs - 6 yıl önce
Yerinde tespitler sayın hocam...
Avatar
Murtaza Ulubey - 6 yıl önce
TEOG için yapılan sınavda yerleştirme sıkıntısı dişinda çok normal hale gelirdi
Avatar
süleyman - 6 yıl önce
Sayın bilici 2017 yılında birinci sayısı sadece 176 kişidir