ŞEHİT ÇOCUKLARININ GÖZLERİNDEKİ GELECEK


Akif Aytaç

Akif Aytaç

11 Aralık 2016, 20:51

Şehadet bu toprakların bizim olmasında ve bizim kalmasında en önemli etkendir. Vatan kavramının ihata ettiği anlam alanında “şehit kanı” bu toprakların hamurundaki mayadır. Bu minvalde dün akşam saatlerinde Beşiktaş’ta meydana gelen menfur patlamada dar-ı bekaya uğurladığımız her fert bu toprakların yeniden mayalamıştır. Bu maya olduran bir mayadır. Bu maya üretken bir mayadır. Bu maya bizi biz kılan, kimliğimi yaratan mayadır. Bu yüzden ölmediler, yepyeni bir gelecek, daha hür bir gelecek için bu topraklara ezeli bir maya çaldılar ve kısa bir süreliğine yanımızdan ayrıldılar.

Yukarıdaki sözler dile kolay değil mi? Ya kalpler ne söyler, ya vicdan ne haykırır? İman ile tutuşmuş kalpler dilin söylediklerine bin katar öyle söyler. Bu millet haza Müslüman ve mümindir. İman ve tevekkülü ile her yarası sağalır. Bu milletin yarasının otacısı dertleridir.

Ölüm bizim için ölmüştür çoktan. Bundan sonra şehadet sevdası yazılacaktır şiirlerde ve romanlarda. İlim yolunda, vatan yolunda, din yolunda ölüme koşmak vardır artık. N’olur hamaset saymayınız bu sözlerimi. Koftiden gaza gelmişlik cümleleri değil bunlar. Bu sözler hakikatin yansımasıdır. Artık okuyun adam olun değil, okuyun da şehit olun cümlelerini duyacağımız günlerdir. Şehitlik Türklüğün vazgeçilmez nişanıdır. Her Türk’ün sevdasıdır.

Şimdi gündelik siyasetin sığ atmosferinden sıyrılıp, çağlara seslenecek cümleler kurmalıyız. En güzel cümleleri de şehitler söylüyor zaten. Belki de en güzel sözleri şehit çocukları söyleyecektir. Bu kısacık yaşamda en değerli varlıklarını annelerini babalarını vatan adına uçmağa uğurlayan şehit çocukları söyleyecektir, bu vatan destanını. Feragat ettikleri anne ve babasının kokusu ona cenneti anımsatacak ve tüm hayatını bu cennet kokusuyla süsleyecektir. Onlarla geçirecekleri vakitlerin en güzelini cennet bahçelerinde vatan şarkıları söyleyerek geçirecekler ve onlar bu toprakları gene bize  
Şehit çocukları bu ülkenin gündemi olmalı artık. Sakın yanlış anlaşılmasın. Bir merhamet, bir acıma çağrısı değildir bu. Bu çağrı, onlardan sadır olacak fikir ve eylem selinin yolunu açmak çağrısıdır. Bu yüreklere misyon ve mefkure yükleyerek babalarının ve annelerinin şereflerine şeref, vatanlarına da silinmeyecek isim bırakmalarına çalışılmalıdır.

Gelecek şehit çocuklarının gözlerinde okunuyor artık.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.