Taşeron işçilere kadro yasası ne oldu?

Taşeron işçilere kadro verilecek mi? Taşeron işçilere kadro 2015 yılında gerçekleşir mi? Taşeron işçilere kadro haberlerinde son dakika gelişmesi duyuruldu.

Taşeron işçilere kadro yasası ne oldu?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir süre önce Maliye Bakanı Mehmet şimşek tarafından duyurulan taşeron işçilere kadrı verilmesine ilişkin yasanın Meclis'ten geçtiği, ancak yürürlük tarihinin ertelendiği ortaya çıktı. 

A Haber'de katıldığı canlı yayında taşeron işçilere kadro konusunda yaşanan gelişmeleri aktaran Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda taşeron işçi konusunda sınırlama getirileceğini belirtmişti. Söz konusu ysanın geçtiğini ifade eden Şimşek çok yakında uygulamaların başlayacağını söyledi.

Öte yandan kamuda taşeron işçi çalıştırılmasına ilişkin düzenlemelerin 2016 yılında uygulanacağı ortaya çıktı. 2014 yılında yasalaşan düzenleme bu konuda görevlerini yerine getirmeyen bürokratlara ceza öngörüyordu. Ancak 2015 yılında meclis kapanmadan hemen önce geçirilen torba yasada bu cezaların 1 Ocak 2016 tarihine kadar uygulanmayacağına ilişkin bir madde eklendi. Böylece bürokratlar 2016 yılına kadar kamuda taşeron çalıştırmaya devam edebilecek. Bunun için de herhangi bir cezai müeyyide uygulanamayacak.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.