Taşeron işçiler kadroya geçiyor, Bakan Naci Ağbal tarih verdi

Taşeron işçi kadroya ne zaman geçecek? Maliye Bakanı Naci Ağbal rakamlara göre 100-150 bin taşeron işçinin kadroya gececeğini belirtti. Peki hangi işlerde çalışan taşeron işçiler kadroya geçecek?

Taşeron işçiler kadroya geçiyor, Bakan Naci Ağbal tarih verdi
06 Şubat 2016 Cumartesi 20:35

Binlerce taşeron işçi kadroya geçme haberini beklerken, hangi taşeron işçilerin kadrolu olacağı da merak konusu. 2014 yılında torba yasayla birlikte işçilerin özlük hakları güvence altına alınmıştı. AK Parti hükümetinin seçim vaatleri arasında bulunan taşeron işçiye kadro sözü artık gerçekleşiyor. 21 Mart'tan önce taslağın yasa haline geleceğini belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, 100-150 bin taşeron işçinin kamu personeli olacağını belirtti. 

150 binden fazla taşeron işçi varken, kadroua seçimi neye göre yapılacak? Kadro bekleyen birçok taşeron işçisi bu soruyu merak ediyor. Taşeron işçinin kadroya alımında en önemli faktör "asıl iş" olacak. Kamu Kurum ve Kuruluşları'nın asıl işlerinde çalışan işçiler kadrolu işçi olacak. Bakanlar Kurulu, bazı kamu kuruluşlarına dışardan iş alabilirme imkanı tanıyor. Kurum dışardan iş aldığında, o işte taşeron işçi çalıştıracak. 


Güvenlik ve temizlik işçilerinin aynı şekilde taşeron firmalar tarafından belirlenmesi bekleniyor. Ancak bazı hassas kamu kurumlarında güvenlikçilerin kadrolu olarak çalıştırılması planlanıyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
Bir an evvel belirlenmeli.