Taşeron işçiler için kadro çalışması tamamlandı!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, taşeron işçiler için kadro çalışmalarının tamamlandığını belirtti. Taşeron işçiler kadroya geçecek mi? taşeron işçiler ne zaman kadroya geçecek?

Taşeron işçiler için kadro çalışması tamamlandı!
04 Mart 2016 Cuma 09:19

Taşeron işçilerin yakında yüzü gülecek. Uzun süredir dile getirilen taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin çalışmaların tamamlandığı müjdesi Maliye Bakanı Naci Ağbal'dan geldi. 120-150 bin taşeron işçinin merakla beklediği kadro çalışmasının tamamlandığını söyleyen Bakan Ağbal, yakında Meclis'e geleceğini belirtti.

Taşeron işçilere yönelik takvim artık netleşmeye başladı. Bakan Ağbal, taşeron konusunu çalıştıklarını kaydederek, "Bu hafta içerisinde bu konuda bakanlık olarak çalışmalarımızı bir konuya getirdik. Asıl işlerde çalışanlarla ilgili kamuya alma konusunda yaptığımız çalışmada belli konuya geldik. Önerilerimizi hazırladık EKK ile paylaşacağız. Oradan da karar çıkacak. Kararları, Bakanlar Kurulu'na götüreceğiz. Bakanlar Kurulu'na sunulan öneriler kabul görürse geçiş düzenlemesiyle ilgili yasa taslağını Meclis'e sevk edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kadroya geçecek taşeron işçi sayısında net bir hedefin olmadığını ifade eden Ağbal, hali hazırda çalışanların geçişinin sağlanacağını dile getirdi ve kamuya geçişi sağlanacak kişilerin taşımaları gereken şartlar olacağını da konuşmalarına ekledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ağbal, yılbaşından itibaren 1.300 TL olan asgari ücretten yapılacak 70 liralık kesintinin sorulması üzerine sorunun mutlaka tarife ile çözülmesinin gerekli olmadığını söyledi. Farklı bir çözüm üretilebileceğini ifade eden Ağbal "Sadece vergi tarifesi üzerinden konuşmak doğru olmaz. Çalışma Bakanı ile çalışıyoruz" dedi.

Kırmızı et fiyatlarındaki yüksekliğe ilişkin sektörün KDV indirim talebinin hatırlatılması üzerine Bakan Ağbal "Gıda fiyatlarıyla ilgili ne yapabilirizi çalışıyoruz. KDV kırmızı ette gündeme geldi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışmalarını bir yapsın gelsin, bakalım. İnşallah orada kapsamlı bir çalışmayı yapacağız" yanıtını verdi. Sektör temsilcileri ette alınan yüzde 8'lik KDV'nin sıfırlanmasının kilogram başına kıyma ve kuşbaşında 4-5 TL indirim olarak yansıyabileceği belirtiyor.

Ağbal, Kamu İhale Kanunu'nda değişiklik yapılacağını kaydederek, "İstisnalar daraltılacak; çalışma aşağı yukarı bitti" dedi. Damga vergisi üzerinde çalışmalarının devam ettiğini belirten Ağbal "Birtakım iyileşmeler olacak" dedi.

Bakan Ağbal, emeklilere verilecek maaş promosyonla ilgili pazarlığın sıkı bir şekilde devam ettiğini söyledi. Ağbal, çalışmaların son aşamaya geldiğini belirtti. Bankalar Birliği yönetimi ile önceki gün bir araya geldiğini aktaran Ağbal, "Bankacılık sektöründe rasyolar açısından Türkiye iyi bir noktada. Gözümüz gibi bakıyoruz. Rasyoların bozulmaması için titiziz.

Kaynak: Star

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.