SİDEMİR işçilerinden tabutlu eylem

Sivas Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçilerinden bu sefer farklı bir eylem geldi. Yaklaşık 5 aydır maaşlarını alamayan ve eylemde bulunan SİDEMİR işçileri bu sefer tabutlu eylem yaptı.

SİDEMİR işçilerinden tabutlu eylem
09 Aralık 2015 Çarşamba 21:50

Sivas Demir Çelik Fabrikası(SİDEMİR) işçilerinden bu sefer farklı bir eylem geldi. Yaklaşık 5 aydır maaşlarını alamayan ve eylemde bulunan SİDEMİR işçileri bu sefer tabutlu eylem yaptı. 

5 aya yakındır maaşlarını alamayan ve işten çıkartılan işçiler, kapanan fabrikanın tabutunu yapıp mezarlığa götürdü.

Üretim faaliyeti duran ve kapanan SİDEMİR işçilerinin eylemi devam ediyor. 5 aydır maaşlarını alamadıklarını ve işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, fabrikanın tabutunu yapıp cenaze namazını kıldı. Cenaze namazında fabrika yetkililerine haklarını helal etmeyen işçiler, fabrikada iş kazası geçiren arkadaşları için saygı duruşunda bulundular. 

Üzerinde Sivas Demir Çelik Fabrikası vefat etmiştir yazısı bulunan tabut, işçilerin omuzlarında kent meydanından kaktı ve cenaze namazı sonrasında Yukarı Tekke Mezarlığına götürüldü. Yukarı Tekke'de yer alan Abdulvahabi Cami önünde duran tabut önünde açıklama yapan Çelik İş Sendikası Şube Başkanı Mustafa Erturan, ''Bizde bunu Demir Çelik işçisinin ölüm sebebi saydık ve bir cenaze merasimi düzenledik. Cenazemizi Yukarı Tekke Mezarlığına getirdik. Bunda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Sivas milletvekilleri ve Valiye teşekkür ediyorum. Hep beraber demir çelik işçisini öldürdüler, fabrikayı kapattılar. Bir mafyaya boyun eğdiler. Başımız sağ olsun, Allah rahmet eylesin'' dedi. İş yeri temsilcisi Hakan Erturan, işverenleri Abdulvahabi Gazi Hazretlerine şikayet ettiklerini, Abdulvahabi Gazi Hazretlerini öbür dünyada şahit göstereceklerini belirtti.

Ayrıca işçiler içerisinden Yavuz Yıldırım arkadaşlarından helallik istedi ve fabrika yetkililerinin tek tek ismini söyledi. Fabrika yetkililerinin isimleri tek tek söylendiği sırada diğer işçiler yüksek sesle ''haram olsun'' dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.