İş kazası geçiren işçinin sigortasız olduğu ortaya çıktı

Kayseri'deki bir fabrikada çalışan işçi Ergün Altınışık iş kazası geçirdikten sonra sigortasız çalıştırıldığını öğrendi.

İş kazası geçiren işçinin sigortasız olduğu ortaya çıktı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Bir mobilya fabrikasında sevk ve montaj bölümünde çalışan işçi Ergün Altınışık geçirdiği iş kazası sonrasında sigortasız çalıştırıldığını öğrendi. 

Asgari ücretli olarak bir fabrikanın montaj bölümünde çalışan 3 çocuk babası işçi Ergün Altınışık iş kazası sonucu kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı. Taburcu olan Altınışık iş kazası olduğu için sigorta işlemlerini yapmak istedi. Ancak hastaneye kaydının normal hasta şeklinde yapıldığını öğrenen Altınışık iş kazası geçirdiğini ispatlamaya çalışıyor. 

Hastane giriş bilgilerinde sigortasız olduğu için normal hasta girişi yapıldığını öğrenen Altınışık yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacak. 

Üç çocuklu ailesini geçindirmeye çalışan işçi babanın yaşadıkları bununla da sınırlı değil. Çalıştığı fabrikadan 50-100 TL avanslar şeklinde maaşları ödenen işçinin eline toplu maaşın da geçmediği öğrenildi. Bu şekilde yaşamını sürdürmeye çalışan Altınışık şimdi haklarının peşinde. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.