Çayeli Bakır Madeni işçileri greve başladı

Çayeli Bakır Madeni'nde çalışan 320 işçi işverenin sıfır zam isteğine karşı greve başladı.

Çayeli Bakır Madeni işçileri greve başladı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Türkiye'nin en büyük bakır madeni olduğu belirtilen Çayeli Bakır Madeni'nde toplu sözleşme görüşmeleri sonuç vermedi. İşverenin zam yapmamakta ısrar etmesi bakır işçilerini greve götürdü.

Sabah saat 08.00'de maden önüne gelerek greve başlayan işçiler burada çeşitli açıklamalar yaptı. İşçiler açıklamasında işverenin önümüzdeki 3 yıl için yüzde 0 zam teklifi yaptığını ifade etti. Seçimlere az bir zaman kala bu grevi yapmak istemediklerini kaydeden işçiler işverenin buna mecbur bıraktığını söyledi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerinde işçiler grev kararına mecbur bırakıldıklarını kaydederek bu mücadelelerinin de kazanımla sonuçlanmasını beklediklerini belirttiler. 

İşçiler grev etkinlikleri kapsamında maden önünde horon teperek bekliyorlar. Ayrıca yerel sanatçılar da burada tulum çalıyorlar. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.