Türkiye'den Irak diplomasisi

Başbakan Davutoğlu, Barzani'yi tartışmalı bir dönemde ağırlamanın herkes için bir mesaj niteliğinde olduğunu ifade ederek, bugün de Hakan Fidan ve Feridun Sinirlioğlu'nun Bağdat'a gideceğini söyledi.

Türkiye'den Irak diplomasisi
10 Aralık 2015 Perşembe 08:09

 Başbakan Ahmet Davutoğlu, Musul'da Türk askerinin nöbet değişimi üzerine yaşanan tartışmaların ardından, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun, bugün Irak'ın başkenti Bağdat'a gideceğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Müşavirliği tarafından basın kuruluşlarına servis edilen görüntülere göre, Başbakan Davutoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'yi Çankaya Köşkü'nde kabulünde, bu ziyaretin zamanlı olduğunu ve son gelişmeler bağlamında ziyaretin çok özel anlam kazandığını ifade etti. 

Bugün yabancı gazetecilerle bir toplantı yaptığını anlatan Davutoğlu, "Orada çok açık söyledim, Irak'ın iyiliği, istikrarı, huzuru bizim için önemlidir. Özellikle de Irak Kürdistan Bölgesi'nin ve Erbil'in istikrarı bizim için stratejik bakımdan hayatidir" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.