Savcı Seçen'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen'in yurtdışına çıkışını yasakladı.

Savcı Seçen'e yurtdışına çıkış yasağı konuldu
26 Kasım 2015 Perşembe 12:34

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, HSYK kararıyla geçici olarak görevden uzaklaştırılan Çorum Savcısı Fikret Seçen hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, ''resmi belgeyi bozmak, yok etmek veya gizlemek'' ve ''görevi kötüye kullanmak'' suçlarından Seçen hakkında yurtdışına çıkış yasağı konulması talep edildi.

Talebi değerlendiren Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Seçen hakkında yurtdışına çıkış yasağı koydu. 

Seçen, 2802 sayılı Hakimler ve Savcılar Kanunu'nun 77. maddesinde "hakkında soruşturma yapılan hakim ve savcının göreve devamının, yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceğine kanaat getirilirse, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nca geçici bir tedbir olarak görevden uzaklaştırılmasına karar verilebileceği" hükmündeki "yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği" gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmıştı.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.