Malatya ve Bitlis'te uluslararası sempozyum düzenlenecek

Başbakanlık Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Malatya'da İnönü Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile Nisan ayında, 'Geçmişten Günümüze Malatya/Kent-Kültür-Kimlik' başlıklı, mayıs ayında ise Bitlis'te Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle, 'Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi (19. Yüzyıldan Günümüze)' başlıklı uluslararaası sempozyumlarını düzenleyecek.

Malatya ve Bitlis'te uluslararası sempozyum düzenlenecek
08 Aralık 2015 Salı 01:30

Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile 15-17 Nisan 2016'da Malatya'da 'Geçmişten Günümüze Malatya/Kent-Kültür-Kimlik', 12-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Başbakanlık Atatürk kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle Bitlis'te 'Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi (19. Yüzyıldan Günümüze)' başlıklı sempozyumlar düzenlenecek.

Geçmişten Günümüze Malatya/Kent-Kültür-Kimlik

15-17 Nisan 2016 tarihlerinde, Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve İnönü Üniversitesi Rektörlüğü işbirliği ile Malatya'da '' Geçmişten Günümüze Malatya/Kent-Kültür-Kimlik'' konulu uluslararası bir sempozyum düzenlenecek. Sempozyumda kent tarihi, kent ekonomisi, kent kültürü ve kent kimliği ana başlıklarıyla birçok bildiri sunulacak. 

15-17 Nisan'da gerçekleşecek olan sempozyuma, yurt içinden ve yurt dışından konu ile ilgili akademisyen ve araştırmacılar katılabilecek. Sempozyuma katılmak isteyenlerin 15 Ocak 2016 tarihine kadar amaç, yöntem, kullanılacak kaynaklar ve muhtemel bulguları içeren en az 300 kelimelik bildiri önerilerini, ekli dosya şeklinde malatyasempozyumu@atam.gov.tr adresine göndermeleri gerekecek. Kurul üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde kabul edilen bildiriler ilgililere duyurularak, bildiriler 18 Mart 2016 tarihine kadar tam metin şeklinde istenecek. İlgililer kabul edilen bildirilerin tam metinlerini malatyasempozyumu@atam.gov.tr mail adresine gönderecek.

Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi (19.Yüzyıldan Günümüze)

12-14 Mayıs 2016 tarihlerinde Başbakanlık Atatürk kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğü iş birliğiyle Bitlis'te, Türk-Ermeni İlişkilerinin Bölgesel Politikalara Etkisi başlığıyla uluslararası sempozyum gerçekleşecek.

Sempozyumun bildiri konuları ''Türk-Ermenistan İlişkileri, Ermeni Meselesinin Ortaya Çıkışı, Türk Dünyası-Ermenistan İlişkileri, Türkiye-Avrupa İlişkileri Çerçevesinde Ermeni Sorunu, Ermenistan - ABD İlişkilerinin Türk Dış Politikasındaki Etkileri, Rusya Ekseninde Türkiye-Ermenistan İlişkileri, Türkiye-Ermenistan Karşılaştırmalı Yönetim Yapıları İncelemeler, Sevk ve İskan Kanunun Çıkarılmasından Sonra Ermenilerde Ekonomik, Siyasi,Sosyo-kültürel Değişimler, Türk-Ermeni Ortak Kültürel Değerleri, Bölge Devletleri Ekseninde Türk-Ermeni İlişkileri, Uluslararası Siyasette Dİasporanın Faaliyetleri ve Etkileri'' olacak.

Sempozyuma katılmak isteyen akademisyen ve araştırmacıların, 25 Ocak 2016 tarihine kadar en az 300 kelimelik bildiri önerisini turkermeniiliskileri@atam.gov.tr mail adresine göndermesi gerekiyor. Kurul üyeleri tarafından yapılan değerlendirmeler sonrasında kabul edilen bildiriler, 10 (on) gün içerisinde ilan edilecek. İlgililerin, kabul edilen bildirilerin tam metinlerini 18 Mart 2016 tarihine kadar  turkermeniiliskileri@atam.gov.tr mail adresine göndermesi gerekecek.


Etiketler; #Bitlis #Malatya
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.