Kamu kurumlarına Osmanlı Ocakları yazısı

Başbakanlık tarafından yayımlanan bir resmi yazı ile Osmanlı Ocakları gibi bazı kurumların Erdoğan'ın himayesi altında bulunma görüntüsüyle çeşitli ayrıcalıklar talep ettiğinşn tespit edildiği belirtildi.

Kamu kurumlarına Osmanlı Ocakları yazısı
09 Aralık 2015 Çarşamba 09:07

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla Başbakanlık makamına gönderilen bir yazı ile Erdoğan'ın adının kullanılarak kamu kurumlarında ayrıcalık talep edildiğinin tespit edildiği belirtildi. Konuyla ilgili tüm kurumlara bilgilendirici bir yazı gönderen Başbakanlık, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere halk ve kamu nezdinde itibarı olan kişilerin isimleri kullanılarak çeşitli ayrıcalıkların kamu kurumlarından talep edildiğine dikkat çekildi. 

Bu konuda önlem alınmasını isteyen Başbakanlık başta adı geçen dernek olmak üzere bu tarz talepler konusunda hassas olunması gerektiğini, yasadışı taleplerin derhal yasal makamlara iletilmesi ihtiyacını belirtti. Cumhurbaşkanı'nın özel himayesi altında bulunma iddiasında olabilecek kişi ve kurumların da diğer kişi ve kurumlarla eşit şartlara sahip olduğu belirtilen yazıda ayrıcalık isteyenler hakkında da yasal işlem talebi yer aldı. 

Gönderilen resmi yazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Osmanlı Ocakları'ndan rahatsız olduğu şeklinde yorumlandı. 




Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
akif - 8 yıl önce
çok doğru bir tespit