Erdoğan: "ODTÜ'nün takipçisi olacağım."

Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri için Haliç Kongre Merkezi'ndeki programa katılan Erdoğan, ODTÜ'lüleri eleştirerek YÖK'ü gereğini yapmak üzere göreve çağırdı.

Erdoğan: "ODTÜ'nün takipçisi olacağım."
26 Aralık 2015 Cumartesi 22:16

Geçtiğimiz günlerde ODTÜ'de basketbol sahasında namaz kılmak isteyen gençlere saldıran bir güruh ile gündeme taşınan ODTÜ'deki mescid hadisesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da gündemindeydi.

Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında Haliç Kongre Merkezi'ne gelen Erdoğan ODTÜ'ye ve gündeme dair çeşitli bilgilendirmelerde bulundu.

İlk olarak ODTÜ'de namaz kılmak isteyen gençlere saldıran güruhu ve ODTÜ'lü akademisyenleri eleştiren Erdoğan, "Utanmak yok, sıkılmak yok. ODTÜ'de namaz kılan gençlerin üzerine saldırıyorlar. Ben buradan sesleniyorum. Yönetici kadrolar lafa geldiği zaman 'Özgürlükçüyüz' diyorlar. Sizin neyiniz özgürlükçü Ellerine geçirdikleri bir dokunulmazlık zırhını bunlar maalesef bu tür aleyhte kullanma gayreti içine giriyorlar. Böyle bir şey olamaz, olamaz. Gereği neyse bunun da YÖK tarafından yapılması gerekir. Tabii ki Cumhurbaşkanlığı makamı olarak bizler bunun da takipçisi olacağız.." sözlerini kullandı.


Devlet içinde devlet olmaz

Terör konusunda da çeşitli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bul ülkede herhangi bir ameliyata, operasyona asla ve kat'a izin vermeyiz. Gençler unutmayın diklenmeyeceğiz ama dik duracağız. Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde başka bir devlete müsaade edilmez." dedi. 


Biz mücadelemizi 78 milyon için yapıyoruz

Bu millet geçmişte çok acılar yaşadı. Bir dönem bu ülkenin gençleri sağ, sol diye bir birine kurşun sıktı. Maalesef Gezi olayları gibi olaylarda piyon gibi kullanıldı. Binlerce genç Kandil'de kurulan insan pazarında bozuk para niyetine harcandı. İşte biz son 13 yıldır bu ülkeye faydalı bir nesil yetiştirmenin, Asım'ın neslini ayağa kaldırmanın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadelemizi de 78 milyonun tamamı için yapıyoruz. Bu ülkenin hiçbir gencinin heba olmasına, yitip gitmesine gönlümüz razı değil."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali - 8 yıl önce
Sadece ODTÜ'de yok bu tarz vandallar, her üniversitede, her enstitüde, hayatın her kesiminde.
Avatar
adnan - 8 yıl önce
yorum yok artık