Yurtdışına çıkışlarda biyometrik geçiş durduruldu!

Yurtdışına çıkışlarda 1,5 yıl önce uygulamaya konan parmak iziyle pasaport kontrolü sistemi durduruldu.

Yurtdışına çıkışlarda biyometrik geçiş durduruldu!
21 Temmuz 2016 Perşembe 11:23

1,5 yıldır uygulamada olan parmak izi sistemi durduruldu. Yurtdışına çıkışlarda kullanılan bu sistem bu sabahtan itibaren ikinci bir emre kadar durduruldu.

Parmak izi okuma ve pasaport okutma sistemi sayesinde yurt dışına çıkışlarda kolaylık sağlanmış ve bilgileri Emniyet Müdürlüğü'nde kayıtlı olan kişilerin bilgileri sisteme kaydediliyordu.

Yetkililer, bu sistemi kullanarak yutdışına çıkan yaklaşık 5 bin kişinin, ikinci bir emre kadar bu bankoları kullanamayacağını açıkladı. Parmak izi okuma ve pasaport okutma sisteminden faydalananlar ikinci bir emre kadar yapacakları seyahatlerde normal pasaport kontrolünden geçecekler.

Darbe girişimi nedeniyle gri ve yeşil pasaportlarda başlatılan kısıtlamalı uygulama sonrası biyometrik kontrolün yurt dışına çıkışlarda ikinci bir emre kadar durdurulduğu, yurt dışından gelişlerde devam ettiği belirtildi.

Dünyada birçok ülke tarafından kullanılan parmak izi ile 15 saniyede pasaport kontrolünün yapıldığı ’biyometrik otomatik geçiş sistemi’ deneme amaçlı olarak 22 Ocak 2015’de Atatürk Havalimanı’nda başlamıştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.