Yunanistan'a kaçan darbecilerden Times'a çarpıcı açıklama

15 Temmuz darbe girişiminde Yunanistan'a kaçan darbeci askerler İngiliz gazetesi Times'a konuşmasında suçlu olmadıklarını belirtti.

Yunanistan'a kaçan darbecilerden Times'a çarpıcı açıklama
21 Eylül 2016 Çarşamba 10:25

15 Temmuz darbe girişiminde başarısız oldukları anlaşılması üzerine Yunanistan'a kaçan darbeci askerler İngiliz gazetesi Times'a konuştu. Çarpıcı açıklamalarda bulunan darbezi askerler 'Darbe girişiminden haberleri olmadığını' söyledi.

Yunanistan'a kaçan sekiz asker Dedeağaç'ta çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'ülkeye kaçak yollardan girme' suçundan dolayı iki ay hapis cezasına çarptırılmış ve mahkemede hapis cezasını üç yıl erteleme kararı almıştı. Şuanda gözaltında bulunan darbeci askerler sığınma talebinin karar bağlanmasını bekliyor.

"Suçlular gibi muamele görmemeliyiz"

Times'da yapılan habere göre, Türkiye'deki ailelerine karşı misilleme yapılması korkusu ile ismi verilmediği açıklanan darbeci askerin, "Biz suçlu değiliz. Suçlular gibi muamele görmemeliyiz" demesinin ardından "Bizi neyin beklediğini biliyoruz. Türkiye'de ne olduğunu biliyoruz. İşkence göreceğiz" ifadesinde bulundu.

"Ne olduğunu anlayınca kalmak ölüm kalım meselesi oldu"

Başka bir darbeci asker tarafından gazeteye yapılan açıklamada ise darbe girişimi sırasında "İstanbul'da bir yere uçmamız ve bazı yaralı askerleri toplamaya yardım etmemiz emredildi. Ancak buraya vardığımızda polis tarafından yoğun ateş altına alındık. Ormanlık alandaki güvenli bir yere ininceye kadar ne olduğunu bilmiyorduk ve haberleri kontrol etmek için bir iPad çıkarttık. Ne olduğunu anladığımızda kaçışımız bir ölüm kalım meselesi haline gelmişti." diye konuştu.

"Laik Kemalistleriz"

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Times'a konuşan askerlerin 'ordudaki her tür İslamcı kontrole karşı çıkan laik Kemalistler' olarak kendilerini tanıttıkları ve  'tanınan günah keçilerine dönmekten korktuklarını' belirten açıklamalarda bulunduklarını yazdı.

İadedeki hevesi ihraçlar azalttı

Türkiye'de FETÖ soruşturması kapsamında ihraç edilen kişilerin olduğuna dikkat çeken gazete 'Yunanistan'ın başlangıçta askerlerin hızlı bir şekilde iadesi konusunda hevesli olduğu ancak Türkiye'deki, askerler ve memurlara yönelik tasfiyeler ardından bu hevesin azaldığı' yorumunu yaptı.


 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.