YÖK kaldırılıyor! YÖK'ün yerine hangi kurum gelecek

Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) kaldırılacak. Peki YÖK'ün yerine hangi kurum gelecek? İşte çalışmanın detayları...

YÖK kaldırılıyor! YÖK'ün yerine hangi kurum gelecek
07 Eylül 2016 Çarşamba 13:29

Yüksek Öğretim Kurumu’nun (YÖK) kaldırılması için partiler arasında anlaşma sağlandı. AKP, CHP ve MHP temsilcileri YÖK'ün kaldırılmasında anlaşma sağlarken henüz YÖK'ün yerine gelecek olan kurum hakkında uzlaşmaya varılamadı.

YÖK yerine gelecek olan kurumda sonuca varılamadı

Milliyet'te yer alan habere göre YÖK'ün kaldırılması için mutabakat sağlandı. AKP, CHP ve MHP temsilcileri eğer bu çalışmada YÖK’ün yerine oluşturulacak ve yine anayasal güvence altına alınacak kurumun yapısı ile üniversitelerin, “bilimsel, idari ve mali özerkliği”ni güvence altına alacak bir sistemde uzlaşıya varılırsa pakete bu kurumu ilgilendiren maddeler de eklenebileceğini belirtti.

Komiston üyesi MHP'li Parsak'tan açıklama

Komisyon üyesi MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak yaptığı açıklamada ise “Bugün (dün) de yazımla ilgili çalışmaları tamamladık. Uzlaşabildiğimiz maddeleri, uzlaşmaya yakın olduğumuz maddeleri, uzlaşamayacağımızı düşündüğümüz maddeleri gördük” ifadesinde bulundu.




 


Etiketler; #yök
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim - 8 yıl önce
E artık kaldırılsın.