Yerli Gemi Denize İniyor

Türkiye'nin en büyük amfibik gemisi TCG Bayraktar denize inmeye hazırlanıyor

Yerli Gemi Denize İniyor
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Cumartesi günü Cumhurbaşkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı ve bürokratların katılımıyla düzenlenecek bir törenle TCG Bayraktar denize inecek.

Aynı anda 20 tank, 1 helikopter, 350 komando ve personel taşıyabilen TCG Bayraktar amfibik deniz birliklerine büyük güç kazandıracak. Bu alanda yabancı güçlerden satın alınan krüvazör ve gemilere atış desteği sağlayabilecek olan Bayraktar aynı zamanda modern silahlarla kendisini savunma kapasitesine de sahip.

Denizaltılara ve füzelere karşı aktif savunma silahlarına sahip olduğu belirtilen TCG Bayraktar kendi başına bir ay boyunca da sefer yapabilecek. Helikopter ve F35 kalkışına sahip uçaklar için kullanılabilecek piste sahip olan gemi toplam 15 tonluk uçak ya da helikopter taşıyabilecek.

Kaynak: Milliyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.