Yenikapı 'da Teröre Karşı Tek Nefes

İstanbul Yenikapı 'da " Milyonlarca Nefes, Teröre Karşı Tek Ses " mitingi yapıldı.

Yenikapı 'da Teröre Karşı Tek Nefes
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Yenikapı'da düzenlenen mitinge Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Ahmet Davutoğlu katıldı.



Sivil Dayanışma Platformu tarafından  düzenlenen mitinge ilk olarak Başbakan   Davutoğlu geldi.  Sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan helikopterle miting alanı üzerinde tur attı. Helikopterin tur attığı anonsu yapılınca alanda bulunan vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamladı. Daha sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, yürüyerek miting alanına girdi. 



Mitinge katılan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yoğun sevgi gösterilerinde bulundu. Erdoğan eşiyle birlikte alanda bulunan vatandaşları selamladı ve protokolde bulunan yerine geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın protokoldeki yerine geçmesinden sonra İstiklal Marşı okundu.



Miting alanından notlar:



Öğle saatlerinde  miting alanına  gelmeye başlayan vatandaşlar, hep bir ağızdan  " Şehitler ölmez, vatan bölünmez. " , " Türk Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. " sloganları attı. Alan içerisinde mehter marşlarının çalındığı ve sık sık tekbir seslerinin yükseldiği duyuldu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın anne ve babası oturdu.  Ayrıca protokolde şehit aileleri ve gaziler de yer aldı.



Mitinge katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz ve Başbakan Davutoğlu'nun  ay-yıldızlı atkıyı boynuna taktığı görüldü.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.