Yeni KHK ile 928 kamu görevlisi ihraç edildi - İşte ihraç edilenlerin listesi

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 693 ve 694 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. KHK ile 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken, 57 kişi görevine iade edildi, 13 emekli TSK personelinin rütbeleri alındı ve 6 kurum ve dernek kapatıldı.

Yeni KHK ile 928 kamu görevlisi ihraç edildi - İşte ihraç edilenlerin listesi
25 Ağustos 2017 Cuma 08:31

Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 693 ve 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameler(KHK) 25 Ağustos 2017 Cuma Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararnamelere göre; 928 kişi kamudaki görevinden ihraç edilirken 60 kişinin göreve dönüşünün yolu açıldı. 10 emekli TSK personelinin rütbeleri alındı ve 6 kurum kapatıldı.

693 sayılı KHK ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan Adalet Bakanlığından 142, İçişleri Bakanlığıdan; aralarında vali yardımcısı ve kaymakamların da yer aldığı 195, Kara Kuvvetleri Komutanlığından 106, Deniz Kuvvetleri Komutanlığından 40, Hava Kuvvetleri Komutanlığından 59 kişinin ve yüksek öğretim kurumlarında görevli 120 akademisyenin de aralarında bulunduğu 928 kişi, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.

60 kişi görevine iade edilirken, bu kişilerden söz konusu maddenin yürürlük tarihinden itibaren on gün içerisinde göreve başlamayanlar çekil sayılacak. Bu kapsamda göreve başlayanlara, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarılmalarından dolayı herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

KHK İLE İHRAÇ EDİLEN KAMU PERSONELİNİN İSİM LİSTESİ.pdf

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.