Yeni kabinede gözler Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan'da

65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabinenin yer aldığı listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bugün sunulacak

Yeni kabinede gözler Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan'da
24 Mayıs 2016 Salı 08:13

65. Hükümeti kurmakla görevlendirilen AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, yeni kabinenin yer aldığı listeyi bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunacak.

Yeni kabine listesinde gözler Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Yalçın Akdoğan’a yöneldi.  Bu iki ismin liste dışı kalmasının büyük bir sürprize neden olacağı belirtiliyor.

Listede Numan Kurtulmuş, Tuğrul Türkeş, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Süleyman Soylu, Faruk Çelik, Mehmet Müezzinoğlu, Efkan Ala, Volkan Bozkır, Fikri Işık, Veysel Eroğlu, İsmet Yılmaz, Akif Çağatay Kılıç, Cevdet Yılmaz ve Naci Ağbal’ın bakan olarak kalmalarına kesin gözüyle bakılırken İsmet Yılmaz’ın Milli Savunma’dan Ulaştırma Bakanlığı’na geçmesini, Milli Savunma Bakanlığı'na ise Meclis Savunma Komisyonu’nun Savunma Sanayi Müsteşarlığı kökenli Başkanı Faruk Özlü’nün getirilebileceğinden bahsediliyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre Ekonomi Bakanlığı için Nurettin Canikli ile Berat Albayrak’ın adı geçerken, kulislerde Şimşek’in yerinde kalması halinde Canikli’nin Gümrük Bakanı olacağı, Albayrak’ın ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nda kalabileceği konuşuluyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.