Yeni ehliyet fiyatları el yakıyor

Yeni yıldan itibaren ehliyetlerin değişimi başladı. Yeni ehliyet alanlar sağlık raporu alması ve bankaya para ödemesi gerekiyor. Ehliyet için gerekli belgelerin temini vatandaşın cebine en az 200 TL olarak yansıyor. Bu durum vatandaşı çileden çıkardı.

Yeni ehliyet fiyatları el yakıyor
10 Şubat 2016 Çarşamba 11:42

Yeni yıldan itibaren ehliyetlerin değişimi başladı. Ehliyet başvurusunda bulunan sürücülerin bankaya 15 TL yatırması ve sağlık raporu alması gerekiyor. Ancak bankaya para yatırılması ve saplık raporu alınmasındaki sorunlar ehliyetini değiştirecek  kişileri isyan ettirdi. 

Bakanlığın sağlık raporunu Aile Hekimlerinden ücretsiz alabilirsiniz açıklamasının ardından, Aile hekimliğine sağlık raporu almaya gidenlerler hastanelere yönlendiriliryor.  İç Hastalıklara, göz hastalıklarına, kulak burun boğaz, ruh sağlığı vve IQ testi yapılarak verilen sağlık raporu, bazı Aile hekimliklerinede altyapı olmadığı için verilemiyor.

Yeterli ekipman ve donanımın olmadığı bazı Aile hekimlerikleri, rapor almaya gelenleri polikliniğe gönderiyor. Birden fazla poliklinikten rapor alması gereken kişinin işlemlerinin tamamlanması için ödediği ücret 200 TL'yi buluyor. 

Özel hastaneye giden bir kişi 6 ayrı işlem yerine 1-2 işlem ile raporu alabiliyor. Özel hastanede alınan sağlık raporu ücreti 50-70 TL arasında değişiyor. 

Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası Başkanı Murat Bolat konu ile ilgili açıklamada bulundu. Bolat, Aile hekimliklerinde gerekli altyapının olmadığını ve bu altyapının oluşturulması gerektiğini ifade etti. Devlet ve özel hastane arasındaki fiyat farkının, alınan poliklinik hizmetleri nedeniyle olduğunu belirtti. 

Yeni ehliyetler vatandaşa pahalıya patladı. Sağlık raporu, fotoğraf ücreti, kart parası ve vakıf ücreti gibi ücretlerinin toplamı 200 TL'yi geçti. Sağlık raporu alımının zorluğu ve fiyatı vatandaşı bezdirirken, birde banka çilesi başlıyor. Yeni ehliyet almak isteyen kişilerin bankaya 15 TL yatırması ve dekont alması gerekiyor. Yatırılan 15 TL'nin 13 TL'si kart bedeli, 2 TL'si ise Türk Polis Güçlendirme Vakfı'na gidiyor. Ancak bazı bankalar 15 TL yatırılsa bile 13 TL alıyor ve 2 TL'yi almıyor. 15 TL yatırması gereken vatandaş ise başka bankaya gidip 2 TL'yi yatırmak zorunda.

Emniyetten başvurunun yapıldığı yeni ehliyetlerde istenen belgeler şöyle;
Sağlık Raporu,
Parmak İzi,
1 adet Biometrik Fotoğraf,
15 TL'lik banka ödemesi,

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.