Yeni anayasayla o ifadeler kaldırılacak

Anayasa değişikliği ile bazı ifadeler kaldırılmasının yanı sıra 'doğuştan Türk' ifadesinde de değişiklik yapılması gündemde.

Yeni anayasayla o ifadeler kaldırılacak
23 Aralık 2016 Cuma 12:20

Anayasa değişikliği teklifindeki yedek milletvekilliği maddesinde bulunan 'yedek' ve 'ölüm' ifadeleri çıkarılacak. Yedek millitvekiliğinde "TBMM üyeliğinin düşmesi, düşürülmesi, ölüm ile diğer boşalma hallerinde aynı siyasi partinin yedek milletvekilleriyle doldurulur” maddesindeki yedek ve ölüm ifadeleri çıkarılarak “TBMM üyeliğinin düşmesi halinde aynı siyasi partinin milletvekilleriyle doldurulur” olması gündemde yer almaya başladı. Ayrıca yedek milletvekilliği tüm seçim çevrelerini kapsayacak biçimdeki düzenlemede alternatif çözüm önerileri arasında bulunuyor.

Anayasa değişikliğinde sadece yedek milletvekili maddesi için değişiklik ön planda değil. Cumhurbaşkanlığı şartları arasında bulunan “Doğuştan Türk” ifadesi içinde değişiklik planlanıyor. Bu ifadenin Türkiye’de 5 ya da 10 yıl ikametgâh süresiyle değiştirilebileceği belirtiliyor.

Kaynak: Habertürk

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.